Bos: “Ik wilde al langer overstappen”
vrijdag 5 december 2008 om 17:55

Bos: “Ik wilde al langer overstappen”

Theo Bos had al lang een verlangen om zijn entree op de weg te maken. Dit zegt hij in een interview in Sportweek. Wel wil hij nog terug op de baan. “De Olympische Spelen blijven een doel.”

“Ik trainde al negen weken op de weg, maar ik wilde wachten tot het contract was getekend voor ik ermee naar buiten kwam,” aldus Bos. “Maar het is niet voor altijd, ik schat mijn kansen voor deelname in Londen groter in als baan- dan als wegrenner. Dan denk ik aan de duuronderdelen op de baan, de koppelkoers en de ploegenachtervolging.”

Voordat de overstap definitief was, gaf oud-sprinter Van Poppel al aan dat Bos in ieder geval in zijn ploeg (Cervélo) welkom was. “Gaaf dat hij zijn vertrouwen in mij uitsprak. Ik heb er niet over nagedacht om bij een andere ploeg dan Rabobank te gaan rijden. Toen ik het interview las, was ik er al uit met Rabobank.”

“Mijn droom is om die laatste kilometer van een Touretappe in te gaan met Bennati en Cavendish, sprinten met de grote jongens op de weg”, zo kijkt Bos alvast in de toekomst.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.