‘Brabant wil Vuelta in 2019 of 2020 naar Nederland halen’
De provincie Brabant wil binnen enkele jaren de Ronde van Spanje naar Nederland halen. Omroep Brabant meldt dat de provincie in samenwerking met samen vijf grote Brabantse steden de Spaanse rittenkoers in 2019 of 2020 naar Nederland wil laten komen. Het wil daarvoor ook samenwerken met de stad Utrecht.
Omdat het provinciebestuur de komst van de Tour en de Giro niet kansrijk acht, is gekozen om zich te richten op de Vuelta. “Het moet niet bij mooie woorden blijven”, zegt Statenlid Stijn Steenbakkers. “Er zal daadwerkelijk budget moeten worden vrijgemaakt zodat we als Brabant de lobby richting Spanje kunnen starten.”
De Spaanse ronde ging eerder in 2009 van start in Nederland. Na een proloog in Assen waren er destijds etappes van Assen naar Emmen en Zutphen naar Venlo.
Positief: Als er wat steile muren te vinden zijn in Brabant dan moet het toch wel lukken de Vuelta binnen te halen.
het organiseren van grote-rondestarts is verworden tot een soort statussymbool voor provinciale bestuurders. je hoort er gewoon niet meer bij als je geen grote ronde organiseert.
Waarschijnlijk wel, kostenplaatje al gauw half miljoen, steek het liever in jeugd opleidingen ipv nutteloos imponerend vlagvertoon.
Ik zie het nut echt niet voor Brabant. Bij een streek die leeft van toerisme kan ik me er veel bij indenken. Kijk naar Mont Saint Michel in de Tour. En zelfs de Gelderse omgeving in de Giro is trekt meer toerisme dan Brabant.
Maar goed, wielerkoersen moeten wel worden georganiseerd en hebben dus een startplek nodig. Als geen enkel Spaans gebied dat kan (wat heel goed kan, met 30% jeugdwerkloosheid daar), moet het maar ergens anders. Maar dat is dan alleen in het belang van het wielrennen en niet bepaald in belang van Brabant.
Echt steile dingen zul je inderdaad niet vinden. En voor de provincie Brabant is het tevens interessant als een soort reclamespotje voor zichzelf. Juist als er volgens bovenstaande reacties weinig toerisme te vinden is, lijkt het mij juist dat het provinciebestuur daar aandacht aan moet gaan besteden. Daarnaast lees ik uit interviews met Prudhomme en Javier Guillén dat een start in Nederland succesgarantie is. Dat zijn natuurlijk niet zomaar uitspraken, hè.
besteed kunnen worden aan het opwaarderen van Nederlandse wedstrijden.
Waar zijn de wekelijkse criteriums voor elite met en zonder contract , de
vroegere amateurs, gebleven ?
Maar ja dan kunnen de Bobo's niet naar de Costa del Sol maar naar weet ik welk dorp
de grote Piet uithangen en dat is dus niet interessant .
Wat fijn dat we op deze manier de noodlijdende grote wielerrondes nog een beetje kunnen helpen. We kijken er immers graag naar met z'n allen! Zou zonde zijn als ze op den duur verdwijnen...