Bradley Wiggins na ‘donkere dagen’ op bezoek in Tour of Britain: “Ben genaaid door veel mensen”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 8 september 2024 om 09:36

Bradley Wiggins na ‘donkere dagen’ op bezoek in Tour of Britain: “Ben genaaid door veel mensen”

Sir Bradley Wiggins liet zaterdag zijn gezicht zien in de Tour of Britain. Hij bezocht er zijn 19-jarige zoon Ben Wiggins, die voor de nationale selectie van Groot-Brittannië uitkomt in de zesdaagse rittenkoers. Bradley Wiggins had na zijn carrière de nodige (financiële) problemen, maar inmiddels gaat het goed met de Tour de France-winnaar van 2012, vertelt hij aan VTM Nieuws.

“Ik stel het goed”, aldus Wiggins, die eerder dit jaar failliet zou zijn verklaard. Hij zou nadien geen vast adres meer hebben en aangewezen zijn op familieleden en vrienden om te overnachten. Eerder vertelde Wiggins ook al dat hij tijdens en na zijn carrière leed aan het ‘impostor syndrome’ en dat hij daarom in 2019 al zijn trofeeën kapot heeft geslagen. Vijf jaar later gaat het een stuk beter met hem. “Mentaal ben ik gezond. Ik was de weg een beetje kwijt, maar dat gebeurt wel eens bij elke man, hè.”

“Ik stel het goed en ben op de weg terug. Wat de waarheid is rond de verhalen van een faillissement? Het is een lang verhaal. Ik kan niet alles zeggen, maar ik ben wel genaaid door veel mensen. Maar ik zal alles terugkrijgen. Momenteel ben ik blij dat ik nog leef. Ik heb donkere dagen gehad, maar het gaat goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.