Bram Tankink kampt met ‘derde bal’
foto: Sirotti
zondag 12 juli 2015 om 12:00

Bram Tankink kampt met ‘derde bal’

Bram Tankink heeft te kampen met een vervelende wielerblessure. De wegkapitein van LottoNL-Jumbo heeft namelijk een zogenaamde ‘derde bal’. Hij vergelijkt de kwetsuur tegenover de NOS met “een hardgekookt ei”.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik zit even in de kwakkelzone met een probleem en ik hoop dat het snel is opgelost”, vertelt Tankink over zijn blessure. Een ‘derde bal’ is een zwelling nabij de bilnaad, dichtbij de zitbeenderen. “Gelukkig hoeven we morgen maar kort te fietsen. In het begin is het even redelijk technisch, dus dan moeten we voorzichtig gaan. Het is een hele lastige ploegentijdrit.”

“We hebben goede afspraken gemaakt, want je moet met vijf man over de finish komen. De eerste moet aan de finish net zo sterk zijn als de vijfde. Dan rijd je een goede ploegentijdrit”, aldus de Twent. “Dat betekent dat Robert (Gesink, red.) vroeg in de tijdrit gewoon extra veel moet geven, zodat de rest dan iets kan sparen.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
12 juli 2015 14:09
klootje heeft er verstand van. wat wil je ook met zo'n naam. ;)
12 juli 2015 14:17
Krijgt Bram nu ook een extra bal op zijn shirt.
12 juli 2015 14:23
@sven241
...en het reservegetal is...
12 juli 2015 14:40
Jumboballen op je billen
12 juli 2015 15:18
@alles in een tempo @ Onie

Of er voor dames met dat ongemak een medische term is weet ik niet. Maar als "de bal op het randje blijft liggen" is het in elk geval geen hole in one.
12 juli 2015 15:23
Is gewoon een prima tactiek om je sterkste mannen op het vlakke meer werk te laten doen. Ik denk dat Gesink de sterkste man is voor deze TTT, dus als je hem net zo als de rest laat meedraaien in het eerste deel rijdt hij ze er bergop allemaal af/kapot
12 juli 2015 19:16
Bij Lance Armsong zou dit gewoon een 2e bal zijn geweest,

Om te reageren moet je ingelogd zijn.