Brian Bulgaç gaat deelnemen aan 24-uurs races
Foto: Sirotti
dinsdag 26 juli 2016 om 09:04

Brian Bulgaç gaat deelnemen aan 24-uurs races

Brian Bulgaç heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De oud-renner van onder andere LottoNL-Jumbo, Giant-Shimano en Lotto-Belisol gaat meedoen aan 24-uurs races. De Nederlander doet dit namens het Baum Cycles Endurance Team, waar ook Dirk Bellemakers en Leon van Bon voor uitkomen.

Bulgaç gaat op 21 augustus tijdens de 24-uurs race op LeMans in Frankrijk zijn debuut maken in deze discipline. Daarna zal hij twee jaar lang de kleuren van Baum Cycles Endurance Team blijven verdedigen.

“Net als in de autosport is het team een echt fabrieksteam zoals ook Audi, Aston Martin, Ferrari en Porsche dat zijn”, zegt de ploeg in een persbericht. “Het rijden van zo’n intensieve slijtageslag is een echte teamprestatie waarbij de coureurs elkaar net als in de autosport afwisselen via een pit stop. Dat maakt deze discipline in de wielersport bijzonder en Brian ziet het dan ook als een mooie continuering van zijn carrière.”

RIDE Magazine
39 Reacties
26-07-2016 15:17
Ik snap het nog altijd niet? Dus je mening niet delen is het niet snappen... Zo knap hoor.

Jij stelt dat deze sporten doping bevorderen en dat je er daarom tegen bent. Dat mag uiteraard, maar is de eerste stap naar verbod. Daar ben ik het met heel mijn hart en ziel mee oneens.

Persoonlijk ben ik dol op duursport en doe het zonder doping, wat stelt dat het mogelijk is, Niet op topniveau natuurlijk, maar doe het voor mezelf. Dat andere met doping denken beter te zijn dan andere is hun keuze en kan mij geen reet schelen. Ik doe het voor mezelf.

Naïef? hoezo naïef als ik zelf stel dat het wel degelijk gebeurt. Alleen niet meer dan bij andere duursporten. Ik vind dat een bezopen stelling.

Even mijn eigen stellingen omtrent doping erbij pakken:

"Valsspelers zitten in elke sport."
"Of er geprepareerd wordt? ongetwijfeld. Meer dan bij andere vergelijkbare sporten? Nee."
"Dat wat doping bevordert zijn sporters in combinatie met geld, eer, roem, slechte verliezers en een slecht geweten."
"Doping blijft bestaan zolang er mensen zijn die er alles aan doen om te winnen. Eerlijk of niet."

Dus wat is precies je punt omtrent naief? Want ik vind jou nogal suggestief zonder bewijs namelijk.
26-07-2016 15:21
8.6, wat wil je vertrouwen dan? de professionele sport of de mensen die dit voor eigen genoegdoening doen?

Want ik denk dat je dan sowieso een andere sport moeten zoeken dan de wielersport ;-) Ik zou je dan zelfs van atletiek tot aan zwemmen de dopinglijstjes aan kunnen bieden.
26-07-2016 15:26
@ CJJelle:
duursport in competitieverband zonder dopingcontroles. iedereen kan zo maar doen wat hij/zij wil. dan ga ik er echt vanuit dat er meteen automatisch een dopingprobleem zal zijn. en dan haak ik vantevoren al af, want er kan helemaal niets aan worden gedaan.
26-07-2016 15:55
Eens met CJJelle.

Wat een onzin om niet mee te doen aan duursportwedstrijden omdat er geen dopingcontroles zijn, danwel omdat je verwacht dat er doping wordt gebruikt.

Is het dan ook oneerlijk als er sporters mee doen die 10 uur meer per week trainen? Of meer talent hebben. Of een betere fiets.
26-07-2016 16:06
@ Scotty:
dat mag toch iedereen voor zichzelf bepalen of niet dan? als jij mee wil doen aan die 24uurs races, go ahead. ik wist er niets van, en heb er wat op zitten googlen, maar ik vind het maar een vreemd circuit. veel te lang koersen met te weinig rust en saai rondjes draaien op autocircuits zonder enige belangstelling (een enkele wielerflitser is er bekend mee). ik vraag me echt af waarom je hier in hemelsnaam aan begint. er zijn zat mogelijkheden als recreant/amateur, en dan ga je in het holst van de nacht anoniem rondjes draaien op een autocircuit. ik vind het maar raarrrrr.
26-07-2016 16:06
@Scotty

Zowat de gehele sporwereld gebruikt doping danwel geneesmiddelen met een doktersattest, is het niet een beetje naief om te veronderstellen dat juist in deze uithoudingsvermogensport niets wordt genoemen ?
26-07-2016 16:18
@8.6, uiteraard mag iedereen dat voor zichzelf bepalen. Ik doe niet mee omdat ik het getal 24 onprettig vind klinken.

Ik doe veel triathlonwedstrijden, ook daar zie ik nooit dopingoncontroles. Die ook maar overslaan dan? Wat bereik je daarmee? Ik sport vrij fanatiek, maar ik weet altijd dat er wel een paar "in between jobs" of parttime werkende atleten (of postbodes) zijn die gewoon 3x zoveel trainen als ik. De kans dat ik dus ergens ga winnen is vrij klein. Wel ga ik er elke wedstrijd vol voor, voor mezelf, voor het meedoen, en uiteindelijk ook voor een relatief goede klassering.

@UrbanSteel, dat bedoelde ik ook niet met mijn opmerking. Ik denk ook niet dat dat zo is, maar ik bedoelde dat er altijd wel een "oneerlijke" factor is, waardoor je niet zult winnen. En over het algemeen sport je toch voor je plezier?
26-07-2016 16:24
Nooit eerder van gehoord van zulke 24uur races
26-07-2016 16:28
@Scotty

Idd , sport doe je voor je plezier , daar kan ik geen speld tussen krijgen , dank voor de response en duidelijke uitleg. Pff knap dat je aan triathlonwedstrijden mee doet , petje af . Nu ik toch aan het vragen ben de OS triathlon of de hele of de halve ? Ongelooflijk zware sport , nogmaals petje af.
26-07-2016 16:44
Het is een zware sport, maar het is maar vooral hoe zwaar je het maakt hoor ;). Er zijn veel mensen die ooit eens een 1/8ste of kwart willen finishen en over het algemeen lukt dat prima zonder al te veel training.

Het zware zit 'm met name in dat je wel minstens 5x per week moet trainen (omdat het 3 sporten zijn), om echt beter te worden. Waarbij er altijd wel een sport tussen zit dat je minder goed ligt en waarvoor je dus wel enige discipline moet opbrengen.

Ik heb onlangs een halve IronMan gedaan, die overigens wel serieus zwaar was :). Maar ik richt me vooral op 1/8ste/sprints en kwart/ODs, ik doe namelijk mee in competitie/clubverband en dat zijn vooral de kortere afstanden. Een hele staat uiteraard wel op de bucket-list maar is lastig te combineren met het veel explosievere korte werk. Dus je zou er wel een jaar voor moeten opofferen.
26-07-2016 16:57
@CCjelle: "Naïef? hoezo naïef als ik zelf stel dat het wel degelijk gebeurt. Alleen niet meer dan bij andere duursporten. Ik vind dat een bezopen stelling. "

Ik heb het over de vergelijking tussen duursporten en andere sporten, niet over de vergelijking tussen 24u fietsraces en andere duursporten.

Maar goed, jij wil duidelijk je punt halen dus ga ik er verder niet op in. Jij jouw mening, ik de mijne, laten we het daarbij houden ;-)
26-07-2016 16:59
@8.6: jij hebt het idd goed begrepen.

@Scotty: "Wat een onzin om niet mee te doen aan duursportwedstrijden omdat er geen dopingcontroles zijn, danwel omdat je verwacht dat er doping wordt gebruikt." Jij doet vooral mee vanuit recreantenambitie heb ik de indruk als ik je posts lees, prima voor jou, maar ik kan me inbeelden dat mensen met ambitie om top-10 (of ander resultaat) te halen, er anders over denken na enkele deelnames en ervaringen. maar nogmaals: respect dat je 't blijft doen en dat je het clean doet.
27-07-2016 01:44
Zow @ ShutUp .. Werd je even lekker aangepakt hier! Ik snap je stelling ook zeker wel en thx voor de info.
27-07-2016 09:54
"Maar goed, jij wil duidelijk je punt halen dus ga ik er verder niet op in. "

Mensen die hun punt willen halen komen als eerst met termen als naief en je snapt het niet.
Maar begrijp dat een discussie je te zwaar op je hart is. het zij zo

Om te reageren moet je ingelogd zijn.