Britse ploeg wil met steun Champion System naar WorldTour
foto: Sirotti (archief)
vrijdag 3 maart 2017 om 15:07

Britse ploeg wil met steun Champion System naar WorldTour

VCUK-Champion System is ambitieus en wil een profploeg optuigen. Het Britse team, dat ook over een jeugdafdeling beschikt, is momenteel actief op nationaal niveau en mikt in 2019 op een plek in de WorldTour. Dat zegt manager Wayne Greenhalgh tegen Cycling Weekly.

Onder meer profrenners Adam en Simon Yates en Hugh Carthy hebben hun opleiding genoten bij de juniorenploeg van VCUK.

“Zou het geen fantastisch verhaal zijn: we leiden deze renners op in Groot-Brittannië en creëren dan een WorldTour-ploeg met al deze jongens weer samen”, schetst Greenhalgh. “Het zou een groots verhaal zijn en we zijn er mee bezig. De WorldTour is absoluut het doel.”

Grote bedrijven
Greenhalgh heeft zelf een leidende functie bij kledingproducent Champion System en is samen met het bedrijf in gesprek met mogelijk partners voor dat project. “We zijn actief bezig met sponsordeals voor de komende twee jaar, daarnaast praten we met verschillende mensen. Die sponsoren zijn allemaal grote bedrijven die niet graag kleine dingen doen. Zij willen geassocieerd worden met iets groots. Of ze geïnteresseerd zijn? Absoluut”, aldus de manager.

“Het kan zijn dat we eerst een ProContinentale ploeg opzetten, maar wie weet… Als we enkele grote bedrijven achter ons hebben, is starten in de WorldTour ook mogelijk”, zegt Greenhalgh, die wel aangeeft te leren van eerder mislukte projecten. Daarbij noemt hij de wielerploeg van Formule 1-coureur Fernando Alonso die nooit van de grond kwam. Champion System maakte al eerder deel uit van het peloton. In 2012 en 2013 had het een Chinese ploeg met een ProContinentale licentie, maar daarna werd de stekker eruit getrokken vanwege financiële problemen.

RIDE Magazine
11 Reacties
03-03-2017 15:17
Lijkt me een beetje onnodig/lastig met Team Sky als concurrent.. Dan moet je wel héél veel budget hebben.
03-03-2017 15:18
Iedereen wil World Tour... en dat terwijl de UCI de World Tour juist kleiner wil maken...
03-03-2017 15:29
SKY heeft het momenteel nogal zwaar, het lijkt me niet ondenkbaar dat die uiteindelijk ten onder gaan, en dan komt er weer ruimte vrij voor een nieuw Brits team op het hoogste niveau.
03-03-2017 15:31
Hoe vaak zijn ploegen van Champion System nu al niet gestopt met achterlating van schulden? Kijk naar de ploeg van Traksel en er waren er nog enkele, dat die nog steeds de kans krijgen? Al is dit op voorlopig op nationaal niveau, maar mag hopen dat de uci toch wat strenger gaat controleren
03-03-2017 15:45
Elk jaar zijn er weer tientallen ploegen die zich bij de World Tour willen voegen en uiteindelijk is het slechts een enkeling gelukt. Bovendien zal het steeds lastiger worden, aangezien de UCI al in het aantal ploegen wil snijden. Het is een beetje hetzelfde als al die Continentale ploegen die roepen van ''binnen twee jaar willen we een grote ronde rijden''. Dat lukt ze ook nooit. Maar ach, wie niet waagt, wie niet wint. Ik zie ze vanzelf wel terug komen als het wel echt wat wordt.
03-03-2017 15:59
Het is toch een prima idee. Of 't lukt is altijd lastig te beoordelen. Maar een ploeg rond de broers Yates bouwen is niet verkeerd. Aan de andere kant vallen er altijd weer teams uit. {zie Lampre en IAM}
03-03-2017 16:24
Wat mij betreft weren we de Britse renners en wielerbond even een jaartje zoals ook de Russische atleten niet mochten komen op de OS. Even laten weten dat al dat hypocriete gelul van zowel Sky als de bond niet zonder consequenties komt. Daarna zijn deze lui van harte welkom.
03-03-2017 16:34
Ik denk dat de broeders Yates prima op hun plek zitten bij Orica, laten ze eerst maar eens zien of ze op CT of PCT niveau meekunnen....
03-03-2017 16:59
Eens met Baukema. Heb mijn buik momenteel een beetje vol van Britse WT-teams.
03-03-2017 19:57
geen zin in dit
03-03-2017 20:30
Ze leiden in ieder geval wel lekker eigenwijze Britse renners op, Yates' en Carthy kiezen hun eigen weg.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.