Bronzen Quinten Hermans is toe aan rust na WK Gravel: “Misschien sla ik de cross over deze winter”
foto: Cor Vos
zondag 6 oktober 2024 om 18:37

Bronzen Quinten Hermans is toe aan rust na WK Gravel: “Misschien sla ik de cross over deze winter”

In de finale van het WK Gravel in Leuven was de strijd om de derde plaats nog het spannendst. Na een sprint was het Quinten Hermans die beslag legde op het brons. In het flashinterview na afloop vertelde hij dat de vorm nog goed is, maar dat zijn drukke zomerprogramma ook begint door te wegen. Hij komt daarom deze winter misschien niet in actie in de cross.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het was het plan om als team samen te rijden”, begon Hermans zijn verhaal. “Ik denk dat we dat vrij goed deden, maar toen Mathieu aanviel met nog zo’n 120 kilometer te gaan, voelde je al dat het een zware wedstrijd ging worden. We begonnen daarna met zeven of acht renners aan de laatste ronde. Het waren allemaal sterke renners, dus dan weet je dat het moeilijk wordt om het bij elkaar te houden. Toen ging Mathieu nog een keer, waardoor het lastig werd om voor de eerste of tweede plaats te gaan. Maar ik ben blij dat ik nog derde word.”

Goede vorm
Had Hermans vooraf verwacht dat hij op het podium zou staan? “Goh. Ik wist dat de vorm goed was. Vorige week, op het wereldkampioenschap op de weg, had ik ook echt al goede benen. Maar om nou te zeggen dat ik hier vandaag op het podium zou staan… Er stonden echt sterke renners aan de start en toen we naar de sprint gingen, was ik zeker niet zeker dat ik die sprint ging winnen. Die andere jongens waren ook rap. Maar ik heb het spel een beetje kunnen spelen op het einde en wat langer in de wielen kunnen zitten. Dan had ik net dat eindschot nog.”

Hermans vond het WK in Leuven een geslaagd evenement. “Het was heel mooi, maar wel heel zwaar. In het gravel is het eigenlijk ieder voor zich, er is bijna geen teamtactiek. De benen spreken. Maar het was een heel mooi evenement, zeker hier in België, met al dat publiek.”

Geen crosswinter?
Nu het WK Gravel erop zit, neemt Hermans even rust. Hij verlengt zijn wegseizoen dus niet met enkele veldritten, zoals hij in het verleden weleens deed. Zien we hem later deze winter nog wel in het veld? “Misschien sla ik deze winter over. Het is een heel drukke zomer geweest, met heel veel koersdagen. Dat weegt ook wel door. Ik laat even het lichaam herstellen en dan zullen we daarna wel zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.