woensdag 8 februari 2017 om 16:43
Bruyneel ontkent gebruik mechanische doping door Armstrong
Johan Bruyneel ontkent dat Lance Armstrong als renner gebruik heeft gemaakt van motorische hulpmiddelen. In het Amerikaanse tv-programma 60 Minutes suggereerde Greg LeMond dat Armstrong tijdens zijn actieve loopbaan in de Tour reed met een motortje in zijn fiets, maar Bruyneel verwijst deze beschuldiging naar het rijk der fabelen. “Ze mogen proberen tot in het jaar 3000: ze zullen geen mechanische doping vinden”, vertelt Bruyneel aan het Belgische magazine Humo.
Volgens Bruyneel proberen LeMond en zijn vrouw Kathy hen zwart te maken. “Zij hebben alles proberen te manipuleren om Lance opnieuw verdacht te maken”, geeft hij aan. “Ze hebben Varjas gevraagd om een motortje te installeren in een fiets van het type waarmee Lance in 1999 de Tour heeft gewonnen. Belachelijk, want ze gebruikten technologie van 2016. Batterijen uit 1999 krijg je niet weggewerkt in een fietsframe: die zijn veel te groot,” stelt Bruyneel.Bruyneel is van mening dat er sprake is van een hetze tegenover Armstrong. “De tegenstanders van Lance gedragen zich echt als een sekte: alles wat er verkeerd gaat in de wielersport is volgens hen de schuld van Lance.”
Verweggistan, waren er niet sporen van EPO gevonden in de stalen van beide laatste Tours (terugkeer)?
Betekent dat ook dat als Bruyneel had bevestigd dat Lance een motortje gebruikte je dat juist als bevestiging had gezien dat het verhaal onzin is?
Hij gaf laatst aan dat niemand voor '99 van mechanische doping had gehoord, daarna begon zijn wederopstanding. De uitvinder kreeg 2 miljoen op voorwaarde dat ie uit de wind bleef 10 jaar lang. En Johan was born to be lie natuurlijk, gaat blozen als ie de waarheid spreekt.
Het beentempo bergop was voor die tijd nog nooit vertoond aan 90 tot zelfs 100 omw/min.
Genetisch is de mens in 17 jaar niet zoveel veranderd dat een hoge trapfrequentie toen fysiek niet mogelijk was en nu wel. Zij waren 1 van de eerste die doorhadden dat het voor een ronderenner fysieke voordelen oplevert.
Ja, het was een revolutie in het wielrennen. Denk maar terug aan Hinault en Fignon, die met hun zeer grote verzet hun knieen naar de mallemoeren reden.
Die revolutie kwam idd van Lance, alleen hij kon het, draaide hetzelfde verzet maar "gewoon" met 20 % hoger trapfrequentie wat met 150 watt extra niet zo vreemd is. Hinault combineerde zijn kracht en souplesse en was geen type voor een 34 compact en die knie had andere oorzaken dacht ik, wellicht door de kou id pyreneeen destijds en/of een ontsteking.
Hoe sterker de bovenbenen en kuiten, hoe minder belasting op de knieen, reed ook vaak op buitenblad, nooit problemen gehad behalve een kniescheuring.
Hij zal in tijdritten waarschijnlijk niet voluit zijn gegaan of zijn motortje af en toe gespaard hebben anders zou het verschil idd wel erg opvallend zijn geweest. Iedereen trainde op een licht verzet natuurlijk maar het duo list en bedrog komt steeds meer in het nouw.
Bedoel je de keer dat Hinault uitviel in de Tour van 1980? Toen stopte hij toch juist aan de vooravond van de Pyreneeën? En had hij al een tijdje last van tendinitis, wellicht inderdaad door zijn enorme verzet.
Als het uit de mond van een recent overledene komt, is het dan waar, of net niet? ;-)
@mania
Je denkfout: de kracht die iemand bij die trapfrequentie en dat welbepaalde verzet uitoefent, neem je niet in rekening, en die is uiteraard variabel.
Kwam dat jaar bevroren aan in Tilff als de witte motor met een kwartier voorsprong. Als je zijn biografie leest komen er verder geen knieproblemen in voor, kracht neemt alleen toe als je erop traint, zolang je blijft "draaien" is een zwaar(en wat is zwaar) verzet geen probleem lijkt mij tenzij je benen hebt als onze hardloopster uit Etiopie of zo.
Hinault gaf niet zomaar op, kon veel pijn verdragen, zijn tenditis kwam idd voort uit de barre lbl in sneeuw en vrieskou, lees eerst zijn boek alvorens reageren.
Jaar erop waren de omstandigheden niet veel beter, sneeuw op de barakken en liep daar een achillespees ontsteking op, wellicht ook door fietstassen mee te sleuren naar La Roche zonder een deftig bergverzet, 3 maanden mee gesukkeld. Hardlopers hebben kwetsbare achillespezen.
Zijn boek is een aanrader trouwens.
On: Gezien de uitspraak van Bruyneel in de kop, kunnen we allemaal rustig gaan slapen nu. Er is niets verkeerds gedaan.