Carapaz nieuwe geletruidrager door lead-out Marijn van den Berg: “Een droom die uitkomt”
foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2024 om 18:18

Carapaz nieuwe geletruidrager door lead-out Marijn van den Berg: “Een droom die uitkomt”

Video Richard Carapaz heeft na de finish van de derde etappe in de Tour de France 2024 kort gereageerd op zijn nieuwe gele trui. “Het is een droom voor mij die uitkomt”, laat de Ecuadoraan weten aan Eurosport. Ook Marijn van den Berg is blij voor zijn ploegmaat bij EF Education-EasyPost. “Ik hoorde vanmorgen dat we voor het geel konden gaan”, zei hij na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Omdat de regerend olympisch kampioen tijdens de derde etappe veel posities voor Tadej Pogacar, Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard eindigde, is Carapaz de nieuwe leider in het algemeen klassement. “Het is een droom voor mij die uitkomt. Zeker met al het respect dat ik voor de Tour de France heb. Het is behoorlijk emotioneel voor mij en ik ga er zeker van genieten”, opent hij.

Een blije Carapaz na afloop van de derde etappe – foto: Cor Vos

“Het was het plan om het geel te pakken, maar er was behoorlijk wat gevaar in de finale waar we voor uit moesten kijken”, laat Carapaz weten. Om er toch goed door te komen kreeg de Ecuadoraan Van den Berg mee als lead-out. Voor de Nederlander was het nieuw om in de sprint af en toe achterom te moeten kijken. “Misschien was het niet het veiligste, maar het heeft wel gewerkt”, geeft hij aan.

Gaat Carapaz voor een klassement?
“Ik probeerde een beetje achter hem te blijven en de andere mannen voor hem. Het was een beetje een risico, dat zie je aan die valpartij, maar zeker het proberen waard.” Volgens Van den Berg hingen er voorafgaand aan de Tour nog wat vraagtekens om Carapaz heen. “Dit is super belangrijk, we kwamen hier met ambitie, maar we wisten niet hoe zijn vorm zou zijn.”

“Gisteren liet hij al wel zien dat hij in orde was, dus nu hopen we dat we voor een klassement kunnen gaat met hem, maar ik denk dat we dat morgen snel gaan zien”, vervolgt Van den Berg.

De taak van de Nederlander zorgde er voor dat hij zelf niet voor ritsucces kon gaan tijdens de derde rit. “Ik hoorde vanmorgen dat we voor het geel konden gaan en dat ik mijn kans moest laten schieten, maar het was niet zo dat dit een uitgelezen kans was voor mij. Maar als het lukt, is het zeker niet erg”, besluit de rappe man uit De Meern.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden de andere hoofdrolspelers na de vijfde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.