Carlos Rodríguez wint met Romandië zijn eerste rittenkoers: “Nu voorbereiden op de Tour de France”
foto: Cor Vos
maandag 29 april 2024 om 08:36

Carlos Rodríguez wint met Romandië zijn eerste rittenkoers: “Nu voorbereiden op de Tour de France”

Carlos Rodríguez heeft voor het eerst in zijn profcarrière een rittenkoers gewonnen. En het was meteen een ronde in de WorldTour, want hij verzekerde zich zondag van de eindzege in de Ronde van Romandië. “Dit maakt me heel trots”, zei hij in het flashinterview na afloop.

“Ik ben heel blij om een algemeen klassement te winnen”, aldus Rodríguez, die al wel Spaans kampioen werd (2022) en etappes won in de Ronde van het Baskenland (twee stuks), Ronde van Groot-Brittannië en Tour de France. “Ik ben heel dankbaar voor wat het team voor me heeft gedaan. Vooral vandaag (zondag, red.), maar ook gisteren. Dat werk geeft de overwinning nog meer betekenis.”

De slotrit kende geen grote beklimmingen meer, maar de regen maakte het toch nog zwaar. “Je moest de hele dag van voren zitten. We wisten dat het lastig zou worden vanwege de regen. Uiteindelijk werd het ook nog wat koud en moesten we afzien. Maar we hebben de gele trui met succes verdedigd.”

“Nu ga ik me zo goed mogelijk voorbereiden op de Tour de France. De volgende koers is het Criterium du Dauphiné”, sloot de 23-jarige Rodríguez af. Vorig jaar eindigde de Spanjaard als vijfde in de Ronde van Frankrijk. Hij won toen de bergrit naar Morzine les Portes du Soleil.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.