Casper van Uden verrast medesprinters met vroege aanzet in ZLM Tour
Foto: Cor Vos
donderdag 6 juni 2024 om 16:30

Casper van Uden verrast medesprinters met vroege aanzet in ZLM Tour

Casper van Uden heeft de eerste rit in lijn in de ZLM Tour op zijn naam geschreven. De sprinter van dsm-firmenich PostNL verraste de anderen met een wel erg vroege aanzet. Rune Herregodts (Intermarché-Wanty) kwam veilig in het peloton binnen en blijft leider.

Voor de eerste rit in lijn van de ZLM Tour wisten renners en kenners dat de kans groot zou zijn dat we na 193,8 kilometer een massasprint zouden krijgen in Wissenkerke. Wel moesten de renners meerdere keren over de kasseien van Geersdijk, die zat namelijk in het lokale rondje van 16 kilometer dat twee keer op hen lag te wachten. Na de start in provinciehoofdstad Middelburg lieten de eerste aanvallers niet lang op zich wachten.

De Italiaan Samuele Zoccarato (VF Group-Bardiani CSF) kreeg in zijn vlucht heel wat Belgen en Nederlanders mee. Victor Vercouillie (Flanders-Baloise), Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg), Elmar Amba en Max Croonen (VolkerWessels), Bram Dissel (BEAT Cycling Club) en Guillaume Visser (Diftar Continental) kleurden samen met hem de etappe met een vroege vlucht, maar vormden nooit echt een gevaar. Vercouillie was de dichtst geplaatste renner in het klassement op 57 seconden, waardoor leider Rune Herregodts zich geen zorgen moest maken.

Toch een sprint
De zeven spartelden wel lang tegen en schakelden in het slot zelfs nog een versnelling hoger. Op zeven kilometer van de streep hadden ze zo weer een halve minuut vast, maar het peloton kon hen bij het ingaan van de laatste anderhalve kilometer toch nog overmeesteren.

In de sprint was het Van Uden zelf die van wel erg ver aanzette. Alleen pakte hij daarmee ook meteen enkele fietslengten voorsprong. Concurrenten als Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty) en Gleb Syritsa (Astana Qazaqstan) leken verrast en kwamen nooit nog in de buurt. Syritsa pakte wel enkele belangrijke boniseconden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.