Cavendish: “Misschien had ik Gert wel kunnen laten winnen”
woensdag 3 juli 2013 om 18:56

Cavendish: “Misschien had ik Gert wel kunnen laten winnen”

Mark Cavendish

foto: Sirotti

Mark Cavendish liet vandaag in Marseille zien het sprinten nog niet verleerd te zijn. De Britse sprinter boekte zijn 24e ritzege in de Ronde van Frankrijk en kan daarmee een punt zetten achter enkele teleurstellende dagen. “Het was tot nu toe een frustrerende Tour en na gisteren was de motivatie heel groot”, verdelde Cavendish na afloop volgens Sporza. “De druk is er nu af, hopelijk brengt deze zege de bal aan het rollen.”

Cavendish werd in uitstekende positie aan de finish afgezet en dankt dan ook zijn ploeggenoten. “De ploeg was ongelooflijk, ik zat de hele dag achter de rug van Gert Steegmans, dus ik heb geen wind gevoeld. We hadden iedereen nodig om de vluchters te grijpen, het was leuk om te zien dat Martin, Chavanel en Velits meewerkten.”

Hij spreekt van een relatief makkelijke zege. “Eigenlijk heb ik niet veel gedaan. Gert trok de sprint zo snel aan, dat ik enkel het tempo moest volhouden, ik hoefde niet te versnellen. Misschien had ik Gert wel kunnen laten winnen, maar voor de zekerheid heb ik het toch maar gedaan,” grapt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.