Cavendish wint vijfde etappe na massasprint
woensdag 9 juli 2008 om 17:39

Cavendish wint vijfde etappe na massasprint

Mark Cavendish heeft de vijfde etappe van de Tour de France gewonnen. Hij bleef in een massasprint de Spanjaard Oscar Freire en de Duitser Erik Zabel voor. De Duitser Stefan Schumacher, die gisteren in de tijdrit het geel pakte, mag ook morgen in de gele trui starten.

De aanvallers van de dag waren dit keer drie Fransen. Lilian Jegou, Nicolas Vogondy en Florent Brard vonden elkaar na een kilometer of 12 en hielden erg lang stand. Vogondy reed op anderhalve kilometer van de streep weg bij Brard en Jegou, en werd op nog geen 50 kilometer vanaf de finish ingerekend door het peloton.

Er waren een boel valpartijen, met op het eerste gezicht weinig schade. Onder andere Heinrich Haussler en Alejandro Valverde vielen tijdens de etappe. De Spanjaard Cobo kwam aan het eind van de etappe in botsing met een toeschouwer. Juan Mauricio Soler viel nog voordat de etappe officieël was begonnen.

Het gat tussen het peloton en de kopgroep werd vooral dichtgereden door Gerolsteiner, Team Columbia en Credit Agricole, maar de vluchters werden pas in de laaste 500 meter teruggepakt.

Uitslag vijfde etappe:
1. CAVENDISH Mark
2. FREIRE Oscar
3. ZABEL Erik
4. HUSHOVD Thor
5. COOKE Baden
6. HUNTER Robert
7. DUQUE Leonardo
8. MC EWEN Robbie
9. CHICCHI Francesco
10. DEAN Julian
11. FÖRSTER Robert
12. STEEGMANS Gert
13. FEILLU Romain
14. CHAVANEL Sébastien
15. CASPER Jimmy
16. ISASI Inaki
17. BACKSTEDT Magnus
18. FLORENCIO Xavier
19. PINEAU Jérôme
20. KRAUSS Sven
21. VOGONDY Nicolas
22. PEREZ Ruben
23. FLECHA Juan Antonio
24. POZZATO Filippo
25. EFIMKIN Vladimir

Klik hier voor de complete uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.