Chaotische scratch levert net geen medailles op voor Nederland en België
foto: Cor Vos
donderdag 17 oktober 2024 om 21:24

Chaotische scratch levert net geen medailles op voor Nederland en België

Een vermakelijke en chaotische scratch heeft op het WK baanwielrennen geen medailles opgeleverd voor Nederland en België. Vincent Hoppezak en Jules Hesters eindigden wel in de top-5, maar buiten het podium. De wereldtitel ging verrassend naar Kazushige Kuboki, die solo over de finish kwam.

Een succesvolle aanval van Hoppezak met de Amerikaan Colby Lange zorgde ervoor dat hij een ronde voorsprong kon pakken op het peloton. In een verder ongeorganiseerde wedstrijd wisten steeds meer renners die ronde te pakken op de rest. Uiteindelijk streden elf renners in de laatste 10 rondes om de medailles, waaronder ook Jules Hesters namens België en ook Sebastian Mora (Spanje) en Tim Torn Teutenberg (Duitsland).

Hesters probeerde het vier rondes voor het einde met een venijnige aanval die Hoppezak niet kon volgen. Met die demarrage jaagde Hesters op de Japanner Kazushige Kuboki, die solo voor de rest uit reed, maar de Belg redde het niet. Bij het ingaan van de slotronde had Kuboki nog altijd een serieuze voorsprong die hij niet meer weggaf.

Achter de Japanse wereldkampioen grepen Hoppezak (vierde) en Hesters (vijfde) naast de medailles. Tobias Aagaard Hansen liet de wielerbaan in Denemarken juichen met zilver, terwijl Clément Petit brons won namens Frankrijk.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.