Charlotte Kool erkent meerdere in Lorena Wiebes: “Misschien wachtte ik net iets te lang”
foto: Cor Vos
woensdag 3 april 2024 om 15:28

Charlotte Kool erkent meerdere in Lorena Wiebes: “Misschien wachtte ik net iets te lang”

Charlotte Kool moest in de Scheldeprijs de duimen leggen voor Lorena Wiebes. De sprintster van dsm-firmenich PostNL werd nog wel tweede. “De teleurstelling overheerst toch wel, maar de ploeg heeft het goed gedaan en de lead-out was goed, dus ik ben eerlijk verslagen”, zei ze in het flashinterview na afloop.

“We hadden het goed voor elkaar”, kijkt Kool terug op de slotkilometer. “Ik ben heel trots op de meiden, hoe rustig we bleven en hoe goed we alles deden. Daar was niets op aan te merken.”

Kool ging eerder aan dan Wiebes, maar voelde haar concurrent van SD Worx-Protime komen. “Ik probeerde haar nog op te vangen, maar dat lukte niet helemaal. Misschien wachtte ik net nog iets te lang. Maar dat weet ik niet helemaal, ik heb de beelden nog niet teruggekeken. Ze was ook gewoon sneller vandaag.”

Tijdens de koers waren er de nodige valpartijen. Het was een nerveuze wedstrijd, zo leek het. “Ik vond het vandaag nog wel meevallen. Met de regen is het natuurlijk wel link, maar we probeerden overal veilig te zitten. Dat lukte aardig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.