dinsdag 13 augustus 2024 om 18:20

Charlotte Kool verliest gele trui, maar is vooral trots: “Ik kan mezelf niets verwijten”

Video Charlotte Kool deed er vanmiddag alles aan om de gele trui nog wat langer vast te houden, maar de Nederlandse gaf in de 6,3 kilometer lange tijdrit net iets te veel tijd prijs op haar landgenote Demi Vollering. Van teleurstelling na afloop was echter geen sprake bij de winnares van de eerste twee etappes.

“Ik moet zeggen dat ik al vrij vroeg de benen voelde”, liet Kool na afloop van haar tijdritinspanning weten aan Sporza. “Ik heb echt alles gegeven tot de streep. Ik kan mezelf dan ook niets verwijten”, kijkt de renster van dsm-firmenich PostNL terug op haar prestatie tegen de klok.

Kool begon met een voorsprong van veertien seconden op haar naaste belager Anniina Ahtosalo aan de tijdrit door Rotterdam. Demi Vollering moest exact twintig tellen goedmaken op haar landgenote, maar aan de finish bleek het verschil tussen ritwinnares Vollering en Kool 25 seconden.

En dus moet Kool het felbegeerde kleinood weer doorgeven, maar ze onthoudt vooral de mooie momenten. “Voor mij konden deze dagen niet beter verlopen. Ik ben erg trots”, besluit ze.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.