Chloe Dygert zag valpartij roet in het eten gooien: “Dankbaar dat ik de finish haal”
Foto: Cor Vos
zaterdag 27 juli 2024 om 18:54

Chloe Dygert zag valpartij roet in het eten gooien: “Dankbaar dat ik de finish haal”

Chloe Dygert was de topfavoriete om de individuele tijdrit op de Olympische Spelen op haar naam te schrijven, maar na een valpartij deed ze nooit nog mee voor de hoogste prijzen.

“Ik ben heel dankbaar dat ik de finish nog heb kunnen halen”, klonk het bij de Amerikaanse bij Eurosport. “Veel renners zijn vandaag gevallen, het waren zware omstandigheden. Maar die waren voor iedereen wel hetzelfde. Dat is hoe het wielrennen gaat. Ik hou van deze omstandigheden, met de lagere temperatuur en niet goed bollende wegen. Elke tijdrit is anders. Veel hangt af van de mindset waarmee je erin gaat.”

Dygert pakte uiteindelijk het brons, maar kon haar tranen niet bedwingen. “Normaal ben ik niet heel emotioneel, maar het was een zware dag. Mijn benen doen pijn, wat me zorgen baart. Maar ik mag niet klagen. Wat een manier hoe Grace Brown haar carrière kan eindigen, trouwens. Proficiat aan haar.”

Ook in de ploegenachtervolging zou Dygert op korte termijn nog in actie moeten komen. “Daar aan kunnen meedoen na mijn val is een absolute prioriteit. Ik wil de andere meiden niet aan hun lot overlaten. We gaan er alles aan doen om de blessure te laten helen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.