Christoph Roodhooft: “De Tour is niet geslaagd voor Mathieu van der Poel als hij geen rit wint”
foto: Cor Vos
zaterdag 29 juni 2024 om 10:13

Christoph Roodhooft: “De Tour is niet geslaagd voor Mathieu van der Poel als hij geen rit wint”

Christoph Roodhooft vindt dat een ritzege het minimum is voor Mathieu van der Poel in de Tour de France. De ploegleider van Alpecin-Deceuninck ziet onder meer de gravelrit in Troyes als een grote kans. “Zonder pech is hij daar niet te kloppen”, vertelt Roodhooft in gesprek met AD.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Een Tour zonder ritoverwinning, die kun je als Mathieu van der Poel niet als geslaagd beschouwen. Dat is toch het minimum. Simpel”, opent de Belg. “Hij zal proberen een attractieve Tour te rijden. Mathieu zal zich willen laten zien, amuseren en dat betekent koersen.”

“Hij heeft ook maar zeven wedstrijden op de weg gereden dit jaar. Zoals bij alle dingen waar hij naar uitkijkt, krijg je dan automatisch een attractieve Van der Poel te zien. Net als in het voorjaar. De gravelrit? Het is een prachtige etappe en zonder pech is hij daar niet te kloppen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.