vrijdag 12 juli 2024 om 18:03

Christoph Roodhooft na tweede ritzege: “Onze Tour zal niet fantastisch geweest zijn, maar wel goed”

Video Christoph Roodhooft zag vrijdag Jasper Philipsen naar de zege sprinten in Pau. Na een knotsgekke etappe klopte de sprinter van Alpecin-Deceuninck Wout van Aert en Pascal Ackermann. “Jasper staat altijd op na een tegenslag, dat verdient lof”, vertelde Roodhooft na afloop voor de camera WielerFlits.

In de openingsfase van de rit zag Roodhooft Mathieu van der Poel en Axel Laurance meeglippen in de vroege vlucht. De vlucht met Van der Poel haalde het echter niet tot de streep, wat vooral te maken had met de aanwezigheid van Adam Yates. De Belgische ploeg legde vervolgens de volle focus op Philipsen, wat een succes werd. “Dit bevestigt waar we voor gewerkt hebben, aldus Roodhooft.

“Eentje oké, maar twee keer winnen is geen toeval meer. Het bevestigt waar we voor gewerkt hebben. We zullen geen fantastische Tour gehad hebben, maar wel een goede. Twee ritzeges is zeker prima, maar het hadden er ook drie of vier kunnen zijn. We moeten realistisch zijn, het valt soms gewoon zoals het valt.”

“Dat Jasper dit nu doet na die mindere eerste week? Jasper is iemand die wil winnen en altijd weer opstaat na een tegenslag. Dat is een kwaliteit die lof verdient. De groene trui is wel niet meer haalbaar. Biniam Girmay haalt een bijzonder sterk niveau deze Tour.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.