Christophe Laporte nog altijd vraagteken voor Parijs-Roubaix
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
woensdag 3 april 2024 om 09:14

Christophe Laporte nog altijd vraagteken voor Parijs-Roubaix

Het is nog niet duidelijk of Europees kampioen Christophe Laporte fit genoeg is voor Parijs-Roubaix komende zondag. De 31-jarige Fransman stapte ziek uit Milaan-San Remo en miste daardoor sindsdien de E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Donderdag hakt Visma | Lease a Bike de knoop door, bevestigt ploegleider Arthur van Dongen aan WielerFlits.

Bij de Nederlandse ploeg zitten ze in de hoek waar de klappen vallen. Wout van Aert is zwaar geblesseerd, Jan Tratnik kwam gehavend uit de klassiekers, Dylan van Baarle miste Dwars door Vlaanderen vanwege ziekte en Tiesj Benoot denkt zelfs dat hij met gebroken ribben rondrijdt.

En dan is er ook nog Laporte, die na ziekte in Milaan-San Remo óók van het toneel verdween. Buikgriep en zadelpijn houden de Fransman sinds La Primavera uit koers. Dat terwijl Europese kampioen op voorhand juist een van de kopmannen van de ploeg van Richard Plugge was. Maar ook in zijn thuisland komt hij mogelijk niet in actie.

“Of Christophe rijdt of niet, weten we donderdag”, zegt Van Dongen. “De komende dagen zullen we dus moeten beslissen wie er precies Parijs-Roubaix gaan rijden. Julien Vermote en Tosh Van der Sande staan op de reservelijst, terwijl Mick van Dijke de geblesseerde Wout van Aert vervangt. Wie precies gaat rijden, kunnen we ten laatste donderdag beslissen. Pas dan zullen we dat ook doen. We komen die dag nog een keer samen en we gaan dan ook verkennen. Daar is Christophe overigens in ieder geval nog niet bij.”

Op de voorlopige startlijst voor de Hel van het Noorden staan naast Van Baarle en Mick van Dijke ook diens tweelingbroer Tim, Matteo Jorgenson en Per Strand Hagenes (die rondrijdt met een gebroken neus). Dit waarschijnlijke vijftal krijg dan twee van de overige drie namen naast zich: Laporte, Van der Sande en/of Vermote. 

Ninove - Belgium - cycling - cyclisme - radsport - wielrennen - Laporte Christophe (FRA / Team Visma | Lease A Bike) pictured during 79th Omloop Het Nieuwsblad from Gent to Ninove on 24/02/2024 - Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.