Christophe Laporte wint in Parijs-Tours eindelijk weer: “Het was een moeilijk seizoen”
foto: Cor Vos
zondag 6 oktober 2024 om 17:37

Christophe Laporte wint in Parijs-Tours eindelijk weer: “Het was een moeilijk seizoen”

Christophe Laporte schreef zondag een loodzware editie van Parijs-Tours op zijn naam. Het was zijn eerste zege sinds hij in 2023 Europees kampioen op de weg werd. In het flashinterview na afloop vertelde de renner van Visma | Lease a Bike dan ook zeer blij te zijn.

“Ik had al een tijdje niet gewonnen”, aldus Laporte, die in het voorjaar lang kampte met ziekte en in de Giro d’Italia hard ten val kwam. Begin augustus werd hij wel derde in de olympische wegrit in Parijs. “De Olympische Spelen waren fantastisch, daar was ik erg tevreden mee. Maar voor de rest was het een moeilijk seizoen. Vandaag was ik echter zeer gemotiveerd. Ik heb de koers op de best mogelijke manier afgesloten.”

Mads Pedersen, vooraf bestempeld als de topfavoriet, ging zeer vroeg in de aanval. Tot verbazing van Laporte. “Hij ging wel van héél ver. Op de gravelstroken is het altijd moeilijk rijden en Alpecin-Deceuninck controleerde op dat moment alles. Ik deed een flinke inspanning om terug te komen bij Edo (Edoardo Affini, red.) en Pedersen. Ik kreeg Vacek met me mee. Hij was heel sterk.”

Erop en erover
Het bleek erop en erover voor Laporte en Vacek, want op twintig kilometer van de streep moest na Affini ook Pedersen lossen. Het werd een sprint-à-deux, waarin Laporte zich de snelste toonde. “Ik ging mijn sprint op het juiste moment aan en wist het af te maken. Ik ben heel gelukkig. Het was een lange, zware dag met een prachtige finale.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.