Coach Jonas Vingegaard: “Het is 50-50 of hij de Tour de France haalt”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 11 juni 2024 om 19:43

Coach Jonas Vingegaard: “Het is 50-50 of hij de Tour de France haalt”

Haalt hij het of haalt hij het niet? Jonas Vingegaard is nog altijd een twijfelgeval voor de Tour de France (29 juni-21 juli) na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland. “Het is 50-50 of Jonas de Tour haalt”, geeft zijn trainer Tim Heemskerk in gesprek met het Deense BT een laatste stand van zaken.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In een eerder interview met dagblad De Limburger ging Heemskerk uitgebreid in op de revalidatie van de tweevoudig winnaar van de Tour de France. De voorbije weken waren er hoopgevende berichten omtrent de Tourdeelname van Vingegaard, maar zijn trainer houdt nog altijd een flinke slag om de arm. De Deense ronderenner werkt in Tignes momenteel wel een hoogtestage af met Wout van Aert (ook nog een vraagteken) en Christophe Laporte.

“Zijn niveau is goed genoeg om hier (in Tignes, red.) te zijn en dat is positief”, laat Heemskerk nu weten aan BT. “De jongens uit het Critérium du Dauphiné komen er vanaf donderdag bij. Jonas moest de laatste weken een programma volgen, als hij de hoop wilde houden om klaar te zijn voorn de Tour.”

Cruciale week
“Het is spannend hoe zijn lichaam nu zal reageren op de zware trainingsweek die hij achter de rug heeft. De eerste week op hoogte was een kwestie van aanpassen en herstellen. Daarna volgde een zware trainingsweek en nu volgt er nog eentje. Het belangrijkste is hoe hij daarop reageert. Kan hij dit aan? Is er sprake van vermoeidheid?”, werpt Heemskerk enkele belangrijke vragen op.

Volgens de coach zijn de komende twee weken essentieel richting de Ronde van Frankrijk. “Jonas moet ook zelf het wauw-gevoel krijgen. Het gevoel dat het steeds beter gaat. Hij heeft nog een paar goede trainingsweken nodig, want er valt nog wel wat te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.