Cofidis bindt tweevoudig Tour-ritwinnaar langer aan zich
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2024 om 11:38

Cofidis bindt tweevoudig Tour-ritwinnaar langer aan zich

Op de eerste rustdag van de Tour de France zijn al verschillende contractverlengingen aangekondigd. Nadat eerder bekend werd dat Stephen Williams en Jonathan Castroviejo langer bij respectievelijk Israel-Premier Tech en INEOS Grenadiers blijven, heeft Cofidis nu naar buiten gebracht dat Ion Izagirre heeft bijgetekend bij de Franse formatie. De Bask heeft met één seizoen verlengd tot eind 2025.

De 35-jarige Izagirre komt sinds 2022 uit voor Cofidis. Eerder reed hij onder meer voor Astana-Premier Tech, Bahrain Merida en Movistar. Voor dat laatste team won hij in 2016 een etappe in de Tour de France. In 2023 deed hij dat kunstje over, ditmaal in dienst van Cofidis. Izagirre won vorig jaar ook de Gran Premio Miguel Indurain voor het Franse team. In 2022 was hij de beste in de slotrit van de Ronde van het Baskenland.

“Ik ben erg blij om door te gaan met het team”, zegt Izagirre, die momenteel actief is in de Tour de France, op de site van Cofidis. “Ik ben blij bij deze ploeg. De mensen hebben vertrouwen in mij en ik draag deze trui altijd heel graag. (…) Mijn droom is om opnieuw te winnen in de Tour de France en Cofidis te laten schitteren. We gaan er de komende dagen alles aan doen om dat te bereiken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.