Cofidis verheugd met komst Dylan Teuns: “We misten echt een kopman in de klassiekers”
Foto: Cor Vos
donderdag 1 augustus 2024 om 12:54

Cofidis verheugd met komst Dylan Teuns: “We misten echt een kopman in de klassiekers”

Dylan Teuns moet de leider van Cofidis worden in de Vlaamse én Ardennenklassiekers. Die transfer maakte WielerFlits in de laatste week van juli al wereldkundig, maar nu hebben de 32-jarige Teuns – die overkomt van Israel-Premier Tech – en zijn nieuwe ploegmanager Cedric Vasseur ook in een persbericht op het nieuws gereageerd.

“Cédric Vasseur was een van de eerste managers die dit jaar interesse in me toonde, hij nam al vrij vroeg in het seizoen contact met me op”, stelt Teuns. “Zijn project interesseerde me en de geschiedenis van Cofidis was een extra motivatie. Frank Vandenbroucke is de laatste man die een monument heeft gewonnen met Cofidis (Luik-Bastenaken-Luik in 1999, red.) en ik wil er alles aan doen om te streven naar een podiumplaats in dit soort wedstrijden. Ik weet dat we een heel sterk team kunnen opstellen om dat doel te bereiken.”

Ploegmanager Vasseur wil vooral terug scoren in de klassiekers. “De komst van Dylan naar de ploeg betekent een nieuwe start voor onze structuur met nieuwe ambities in de klassieke wedstrijden. Dylan is één van de beste renners ter wereld, hij brengt een berg ervaring met zich mee en zijn palmares toont zijn kunnen op een juiste manier.”

“Dylan kan op elk terrein winnen en de klassiekers zullen een van zijn belangrijkste doelen zijn voor het seizoen 2025. Onze ploeg miste echt een kopman voor zowel de VLaamse als de Waalse klassiekers en nu zullen we deze wedstrijden terug kunnen rijden met een renner die voor de overwinning kan meedoen.

Teuns heeft intussen veertien profzeges op zijn naam, waaronder de eindzege in de Ronde van Polen 2017 en twee ritzeges in de Tour de France (2019 en 2021). De heuvelklassiekerspecialist won in 2022 – toen nog in de kleuren van Bahrain Victorious – de Waalse Pijl.

In het shirt van Israel-Premier Tech wist hij tot op heden niet te winnen. Dit voorjaar was hij wel goed voor een tweede plek in de Brabantse Pijl en een achtste plaats in de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar werd Teuns vijfde in de Arctic Race of Norway en negende in de Ronde van Zwitserland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.