Cofidis verwacht veel van aanwinst Alex Aranburu: “Begint nu aan zijn beste jaren”
foto: Cor Vos
woensdag 21 augustus 2024 om 12:24

Cofidis verwacht veel van aanwinst Alex Aranburu: “Begint nu aan zijn beste jaren”

Alex Aranburu rijdt komend jaar in Franse loondienst. De 28-jarige Spaanse kampioen neemt na drie seizoenen afscheid van Movistar en kiest voor een nieuw avontuur bij Cofidis. Teammanager Cédric Vasseur is zeer enthousiast over zijn nieuwste aanwinst.

“Het is een eer om Alex Aranburu te verwelkomen bij Cofidis”, begint Vasseur zijn verhaal op de website van Cofidis. “Dit is een belangrijke versterking voor ons. We willen als ploeg onze ware plek in de wielerhiërarchie herwinnen. Alex heeft een mooie staat van dienst en begint nu aan zijn beste jaren. Hij zal in de eendagswedstrijden het kopmanschap delen met Dylan Teuns.” De Belg tekende onlangs al een contract bij de Franse ploeg.

Aranburu won in het tenue van Movistar vier wedstrijden, maar verzamelde vooral veel ereplaatsen. Zo reed hij vorig jaar (overwinningen niet meegerekend) naar liefst 21 toptienklasseringen – waaronder een derde stek in de Grand Prix de Montréal. Dit seizoen staat de teller – voorlopig – op vijftien top 10-noteringen.

“Ik ben erg blij dat ik straks kan aansluiten bij het team”, is Aranburu eveneens in zijn nopjes. “Ik weet dat het op persoonlijk vlak een grote verandering zal zijn en dat ik me zal moeten aanpassen, maar ik ben heel blij met het vertrouwen van Cofidis. Ik hoop het waar te maken. Ik probeer elk jaar weer te verbeteren en wedstrijden te winnen. Ik wil graag zegevieren in de klassiekers, maar ook in grote rondes”, is hij ambitieus.

Nieuw elan
Cofidis is de laatste weken erg actief op de transfermarkt, want de formatie wist eerder al Teuns, Emanuel Buchmann, Sylvain Moniquet en Simon Carr binnen te halen. “Onze selectie voor 2025 zal er geweldig uitzien”, vat Vasseur het samen. “Ik moet Cofidis bedanken voor het geven van de financiële middelen, waardoor het ook mogelijk is om deze renners vast te leggen. We kunnen straks weer concurreren met de beste teams in de WorldTour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.