Contra-expertise Reda ook positief op EPO
Foto: Sirotti
dinsdag 28 juli 2015 om 17:34

Contra-expertise Reda ook positief op EPO

Francesco Reda is ook bij de contra-expertise positief bevonden. Dit heeft het Italiaanse Olympisch Comité (CONI) vandaag bekend gemaakt. De 32-jarige renner werd na afloop van het Italiaans kampioenschap op de weg positief getest op het gebruik van EPO.

De renner van Idea 2010 ASD werd op het nationaal kampioenschap verrassend tweede, maar die uitslag zal de Italiaan nu kwijtraken. Eerder werd hij in 2013 al voor veertien maanden geschorst na het missen van een dopingcontrole.

Hoe lang Reda geschorst zal worden is nog niet bekend.

RIDE Magazine
18 Reacties
28-07-2015 17:40
Nooit meer terug laten komen. Zulke zijn net zulke grote boeven als Armstrong.
28-07-2015 17:48
Makkelijk om hier met zn allen deze beste an af te kraken maar hij is een perfect voorbeeld van de fundamentele problemen van het wielrennen..

Hij is van jongs af aan waarschijnlijk getraind om wielrenner te worden, heeft dus geen andere kwalificaties, en omdat de leeftijd begint te tellen wil hij nog zo veel mogelijk uit zijn carrière halen. Om een contractverlenging te verdienen moet er gepresteerd worden en omdat er brood op tafel moet komen voor het gezin, hij geen kwalificaties heeft en niet op brood en water die contractverlenging kan afdwingen heeft die nog maar een optie over.
28-07-2015 17:51
@Batchieboy Meen je dat nu? Iemand die zelf doping gebruikt is net zo erg als iemand die daarnaast ook nog eens anderen aanzet tot doping, de boel omkoopt, (onder ede) voortdurend leugens verkoopt, mensen bedreigt, mensen daadwerkelijk emotioneel sloopt, een goed doel misbruikt enzovoorts. True, doping is valsspelen en moet bestraft worden. Je mag het van mij zelfs een misdaad noemen, maar er zijn gradaties.
28-07-2015 17:53
Kilco Welderman, weet je voor hoeveel mensen buiten het wielrennen dat op gaat? Zoals jij denkt mogen er heel wat mensen vannacht gaan roven en stelen omdat ze zonder werk en opleiding zitten.
28-07-2015 18:19
@KlootjeKriekeljon

Helemaal mee eens. Als hij niet goed genoeg (meer) is om te presteren en een contract te verdienen voor het volgende jaar, dan is het heel simpel. Einde profcarriere. Je weet nu eenmaal van te voren dat je carriere niet oneindig is. De kluit belazeren om het een en ander te rekken valt op geen enkele manier goed te praten. In de huidige tijd nog naar doping grijpen mag de renner in kwestie wat mij betreft ook zwaarder aangerekend worden dan vroeger, vanwege de ernstige imagoschade die je ermee veroorzaakt. Je riskeert zelfs het salaris van je ploeggenoten als een ploeg door dit soort zaken stopt. Kortom, zeer kortzichtig en egoistisch gedrag van Reda, en nu dus helemaal einde oefening.
28-07-2015 18:27
@Kilco Welderman, Hij heeft nog een tweede optie, hoor. Hij kan stoppen met profwielrennen en in de "gewone" maatschappij aan de slag gaan. Dat zal hij vroeger of later toch moeten doen. Het profbestaan is per definitie maar van relatief korte duur.
28-07-2015 18:57
Het is toch ook niet gek dat het land dat het meeste controleert (op niet WT-renners) ook de meeste zondaars vindt... Andere landen zouden zich achter de oren moeten krabben... Maar daar komen ze niet door de dikke boterlaag op hun hoofd... :-)
28-07-2015 19:57
Dat was wel te verwachten. Het gebeurt maar zelden dat de B-staal niet hetzelfde is als de A-staal. En verder is het hiermee afgedaan. Hij mag lang geschorst worden, maar verder mag hij gewoon vergeten worden. Hij mag zich gaan richten op een ander bestaan.
28-07-2015 20:26
Als je niet meer mee kunt moet je stoppen. En plaats maken voor een jonger iemand die niet aan de doping zit.
28-07-2015 21:03
Tuurlijk is het niet goed van de beste man dat hij doping neemt, maar als je jezelf in zijn schoenen plaatst is het toch wel te begrijpen. De omstandigheden dwingen hem daar bijna toe.

@ klootje, gebrek aan kansen op de banenmarkt is ook een van de grootste oorzaken van criminaliteit, wat op geen manier goed te praten valt. Maar het is aan het overkoepelende orgaan, overheid in het geval van criminaliteit, en UCI in geval van doping om de 'ziekte' aan te pakken, niet de symptomen.
28-07-2015 21:29
@Kilcowelderman
"De omstandigheden dwingen hem daar bijna toe". Serieus??? Nee, echt: SERIEUS??? Jouw argument hoor je ook veel bij huiselijk geweld of overspel, als de dader zich verdedigt t.o.v. de rechter.

By the way: in 2013 ook al geschorst. Toen was hij 30. Toen ging het ook al bergafwaarts zeker met zijn fysiek?? Froome is 29, Valverde 35, Van Avermaet 30, Gilbert 33, Maarten Tjallingi 37, Stef Clement 32, Andre Greipel 33 jaar etcetera etcetera....

Reda is gewoon een notoire pakhaas. Dat hoeft niet rechtgeluld te worden.
28-07-2015 21:32
@redactie
"Eerder werd hij in 2013 al voor veertien maanden geschorst na het missen van een dopingcontrole".

Normaliter volgens de WADA- en UCI regels gebeurt dat pas na het missen van 3 controles in een jaar. Omdat een keer missen kan gebeuren, maar 3x als systematische ontduiking wordt gezien (omdat je iets te verbergen hebt). En dan volgt meestal een schorsing.

Aannemelijk is dus dat Reda in 2013 driemaal een controle heeft gemist. Zegt toch ook wel iets...
28-07-2015 22:40
Contra expertise ook positief? Je verwacht het niet hè
28-07-2015 23:13
Kilco Welderman, de gelegenheid creëert de dief, toch? Jij puzzelt de feiten als de letters van je held.
29-07-2015 00:00
@Kilco Welderman ik denk dat jij je woorden nog eens goed moet nalezen... want welke omstandigheden zijn er dan dat hem dit tot deze acties toe dwingt. Ga harder trainen, zoek hulp naar andere trainingmethodes of stop met wielrennen als je het niet aankunt. 10 jaar geleden had ik dit argument kunnen begrijpen en was het nog niet de juiste geweest, nu is het gewoon triest en zou je deze man idd het beste nooit meer terug moeten laten komen.
29-07-2015 00:13
@ coldeportes Daarbij ontken ik niet dat hij oliedom is en gestraft moet worden, ik zeg alleen dat in de huidige staat van het wielrennen renners aanpakken niks helpt om dopinggebruik volledig in te dammen. Er zitten altijd rotte appels tussen die zullen slikken, maar in deze omgeving wordt dopinggebruik aanlokkelijk omdat je weinig te verliezen en veel te winnen hebt. Deze structurele problemen worden niet aangepakt... En taborre is natuurlijk nooit van het niveau Valverde geweest, daarom is het financieel nog aanlokkelijket

Edit redactie: Niet op de man
29-07-2015 12:50
Hoe kan je nou trots zijn op je carrière als je een cheat bent? De stress die dit voor je geeft is niet in verhouding met het tijdelijke financieel voordeel. Vaak kom je financieel ook slechter uit dit soort situaties. Wat ik Reda nu kan aanraden is het openen van een kanaal op Youtube en tutorial filmpjes creëren, zoals het vervangen van een racfietsband. Trouwens er zijn genoeg opties voor dit soort figuren buiten een carrière als prof renner. Kijk maar naar Iban Mayo.
29-07-2015 22:14
Edit redactie: Maak er dan geen woorden aan vuil, speel niet op de man.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.