Corbin Strong wil leiderstrui behouden: “Gewerkt aan mijn klimmersbenen”
Foto: Cor Vos
dinsdag 23 juli 2024 om 18:54

Corbin Strong wil leiderstrui behouden: “Gewerkt aan mijn klimmersbenen”

Corbin Strong was niet te kloppen in de tweede etappe van de Tour de Wallonie. Nadat zijn ploeg Israel-Premier Tech heel de finale al prominent aanwezig was, wisten ze ook nog eens een perfecte sprinttrein op te zetten voor hun Nieuw-Zeelandse kopman.

“Ik ben heel blij”, klonk het logischerwijs bij Strong in het flashinterview. “Het is een lange periode zonder wedstrijden voor mij geweest, dus ik ben al lang aan deze week aan het denken. Al enkele maanden zelfs. Mijn trainingen gingen heel vlot. Ik had een kleine blessure na mijn laatste wedstrijd, maar daar ben ik goed van hersteld. Ik ben heel blij met hoe mijn huidige vorm is. Ik heb thuis hard gewerkt en het is mooi om hier te komen en te winnen.”

Al mocht hij veel pluimen op de hoed van zijn ploeggenoten steken. “Als je de rit hebt gezien, dan zie je dat ze ongelooflijk waren. Het is een privilege om deel uit te maken van de ploeg. Ze stonden allemaal achter mij vandaag, ik zei tegen mezelf in de laatste kilometers: als je ziet wat voor werk mijn ploegmaats vandaag hebben gedaan, dan moet ik het wel afwerken. Ze hebben heel sterk gereden, om alles samen te brengen en een droom lead out met Dylan Teuns en Simon Clarke te doen. Als ik niet van te ver moet komen, dan liggen zo’n sprints me heel goed. Ik had veel vertrouwen.”

“De sprintritten hebben hier 3000 hoogtemeters. Maar ik zou verbaasd zijn als we morgen weer een massasprint krijgen. Het is een zware dag. Ik heb in Andorra goed kunnen trainen, ik denk dat ik goed moet kunnen klimmen. Dus ik kijk er naar uit om mijn kans te gaan op een heuvelachtige dag als morgen. We zullen zien of ik de leiderstrui dan kan houden tot het einde van de wedstrijd”, verwijst Strong al kort voorzichtig naar de eindzege. De Tour de Wallonie eindigt op zondag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.