Cornelisse weg bij Roompot-Nederlandse Loterij
Foto: Marcel Koch
donderdag 26 oktober 2017 om 15:10

Cornelisse weg bij Roompot-Nederlandse Loterij

Michel Cornelisse vertrekt na twee seizoenen als ploegleider bij Roompot-Nederlandse Loterij. De oud-coureur van onder meer Panasonic en TVM verkast naar SEG Racing Academy, waar hij talent coach en ploegleider wordt. Op de website van de continentale opleidingsploeg gaat de Amsterdammer dieper in op zijn overstap.

Cornelisse zal zich bij SEG Racing Academy richten op het ontwikkelen van talenten op het gebied van tactiek en techniek. Daarnaast zal hij ook de rol vervullen van ploegleider. Vooral de mogelijkheid om jonge talenten verder te ontwikkelen, heeft voor Cornelisse de doorslag gegeven in zijn keuze voor SEG. “Het is een geweldige uitdaging om te werken met de grootste talenten in de beloftencategorie. Hier kan je als opleider echt het verschil maken, en dat is uiteindelijk wat ik het liefste doe. Opleiden is echt mijn passie, en daarom heb ik enorm veel zin om met renners aan de slag te gaan die de stap nog moeten maken naar het hoogste niveau”, aldus Cornelisse.

Oud-renner Bart van Haaren – tegenwoordig academy manager bij de opleidingsploeg – is in zijn nopjes met de versterking. “Ik ben ervan overtuigd dat Michel met zijn manier van werken en ervaring de jongens naar een hoger niveau kan tillen, zowel op tactisch als technisch vlak. Het is een andere dynamiek dan bij de profs, en we zijn ervan overtuigd dat dit hem goed moet liggen.”

https://twitter.com/segracing/status/923519680513527808

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
27 oktober 2017 14:48
Schitterende gozer was toen bij olumpia al een graag geziene gast

Om te reageren moet je ingelogd zijn.