Daan Soete en Jolanda Neff winnen ‘opwarmer’ voor Wereldbeker Waterloo
Soete op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zaterdag 9 oktober 2021 om 12:12

Het crosspeloton stelt morgen op voor de eerste Wereldbeker van het seizoen in Waterloo, maar gisteravond werd in diezelfde plaats al de C2-veldrit Trek CX Cup verreden. Olympisch kampioen MTB Jolanda Neff won de vrouwenwedstrijd, Daan Soete was de beste bij de mannen.

Soete wist al vroeg in de wedstrijd weg te rijden en kwam met 39 seconden voorsprong op zijn landgenoot Thijs Aerts, de nummer twee, over de finish. Voor de 26-jarige renner van Deschacht-Group Hens-Maes Containers was het zijn eerste zege van het nieuwe crossseizoen. Afgelopen maand was hij al derde in Beringen en zesde in Lokeren en Bredene. Aerts was dit seizoen al een keer tweede in het Duitse Lützelbach.

“Ik was blij dat ik een bidon op mijn fiets had gezet. Het was erg warm, vooral als je een tijdje aan het koersen bent. Ik had al snel een voorsprong, maar daarna probeerde ik die uit te breiden om dat wat gast terug te nemen”, vertelde Soete na afloop van de wedstrijd aan Cyclingnews. “Het zal zondag nog moeilijker worden. Het parcours is moeilijker en het deelnemersveld ook”, aldus de Belgische crosser.

Trek Cup 2021 in Waterloo
Uitslag mannen

Jolanda Neff dook voor het eerst in twee jaar het veld in op de crossfiets. In de eerste ronden van de wedstrijd rukte de 28-jarige Zwitserse snel op naar voren, om vervolgens solo de overwinning binnen te slepen. De Française Hélene Clauzel werd tweede op 21 seconden, de geroutineerde Tsjechische Katerina Nash werd derde op 43 seconden. Caroline Mani en Ellen Van Loy maakten de top-5 compleet.