dinsdag 13 augustus 2024 om 19:03

Danny Stam na onverwachte zege Demi Vollering: “Morgen zal het kaf van het koren gescheiden worden”

Video Danny Stam is een tevreden ploegleider na rit drie in de Tour de France Femmes. Stam zag namelijk Demi Vollering niet alleen de tijdrit winnen, maar ook de leiding in het algemeen klassement overnemen. “Ze is in vorm, anders kan je dit niet”, vertelt Stam voor de camera van WielerFlits.

“Het werd tijd”, opende Stam het interview met de glimlach. “Nee, dit was niet verwacht. We wisten wel dat we zouden meedoen, maar winnen hadden we niet gedacht. De kans was groot dat Lorena ging winnen in de eerste twee ritten, maar dat ging dan net mis. Het is mooi dat het dan toch lukt in de tijdrit. Dit zegt dat Demi in vorm is. Anders kan je dit niet. We hebben alle vertrouwen in haar, maar we hadden niet verwacht dat ze hier al verschil ging maken.”

Vreugde bij SD Worx-Protime dus, die misschien wel wat opknapwerk nodig hebben met Wiebes? “Iedereen kent Lorena, zij heeft een heel hard hoofd. Ze zal de komende ritten met opgeheven hoofd aanvatten. Je ziet ook in de tijdrit dat ze het echt goed doet. Ze staat maar op enkele seconden van de gele trui. Na de rit naar Luik kunnen we weer op haar rekenen.”

Kaf van het koren 
“Ons einddoel is de gele trui, morgen is een lastige rit en dus hebben we alle rensters nodig. Morgen zal het kaf van het koren gescheiden worden. Als het mogelijk is, zullen we wel ons best doen om te kijken of we onze voorsprong kunnen uitbreiden”, aldus Stam, die het ook nog over de ‘geweldige sfeer’ in Nederland had.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.