maandag 1 juli 2024 om 09:06

Danny van Poppel blijft mysterieus over zijn sprintkansen

Video Een heet hangijzer voor veel spelletjesspelers. Danny van Poppel is in WielerFlits Ploegleider niet heel veel europunten waard en als sprinter pakte hij in alle tien grote rondes die hij reed altijd zijn puntjes. Maar gaat hij nu voor Red Bull-BORA-hansgrohe wel sprinten? “Voor mij een weet, voor jullie een vraag”, grapt Van Poppel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 30-jarige Nederlander verklapt dat hij dagelijks ook mailtjes ontvangt van spelers in WielerFlits Ploegleider en Scorito met dezelfde vraag. “Ik houd het nog even geheim”, knipoogt hij voor de camera van WielerFlits. “We zijn hier met één doel en dat is de Tour de France winnen met Primož Roglič. Of ik wil en mag sprinten, zullen we zien. Maar ik focus me eerst op Primož.”

Voor maandag is het in Turijn de taak om hem veilig de laatste vijf kilometer in te loodsen. Normaal is dat overigens drie kilometer, maar daarmee experimenteert de Tour-organisatie. Van Poppel kan daar dan blijven zitten. “Als de ploegleiding zegt dat ik mag sprinten, dan ga ik dat natuurlijk doen. Waarom niet? Maar laten we eerst kijken hoe het loopt. Ik weet het zelf nog niet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.