David De La Cruz verrast met eerste nationale tijdrittitel op z’n 35e
Foto: Cor Vos
vrijdag 21 juni 2024 om 13:20

David De La Cruz verrast met eerste nationale tijdrittitel op z’n 35e

David De La Cruz heeft de Spaanse nationale titel in het tijdrijden veroverd. Voor de ervaren rot van Q36.5 is het zijn eerste zege in het kampioenschap in zijn veertienjarige profcarrière.

Het moet gezegd: het Spaans kampioenschap tegen de klok was dit jaar bijzonder matig bezet. Geen uittredend winnaar Jonathan Castroviejo, maar ook andere ex-laureaten als Ion Izagirre en Pello Bilbao stuurden hun kat naar Galapagar, waar een parcours van 33,4 kilometer was uitgestippeld.

Een gouden kans dus voor renners als De La Cruz, die in 2021 weleens op één seconde van de titel strandde. Na twee ritten in Parijs-Nice, en eentje in de Vuelta, de Ronde van het Baskenland en Ruta del Sol is het zijn vijfde profzege. Markel Beloki (EF Education-EasyPost) kwam meer dan een halve minuut te kort en greep het zilver, voor Raúl García Pierna (Arkéa-B&B Hotels) – winnaar in 2022 – en Oier Lazkano (Movistar).

EENDAG

Vrouwen
Mireia Benito heeft AG Insurance-Soudal Quick-Step) voor het tweede jaar op rij de overwinning bezorgd bij de vrouwen. Ze bleef in Galapager Sandra Alonso (CERATIZIT-WNT) 15 seconden voor. Mavi Garcia (Liv AlUla Jayco) schreef de wedstrijd in het verleden al vier keer op haar naam, maar bleef deze keer op 18 seconden van de titel steken.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.