David Gaudu na zege in Luxemburg met vertrouwen naar WK: “Wil gebruikmaken van mijn goede vorm”
foto: Cor Vos
maandag 23 september 2024 om 08:48

David Gaudu na zege in Luxemburg met vertrouwen naar WK: “Wil gebruikmaken van mijn goede vorm”

David Gaudu heeft zijn goede vorm bekroond met een zege. De Fransman won zondag de slotrit van de Ronde van Luxemburg en dat deed meer dan deugd. “Het is gewoon geweldig”, zegt hij op de site van zijn ploeg Groupama-FDJ.

“Ik voelde me heel goed vandaag. Ik kwam voorop met onder anderen Tiberi, die echt sterk was”, vertelt Gaudu over de uiteindelijke eindwinnaar. “Ik gokte een beetje, omdat hij voor het klassement ging. Zo kon ik wat energie sparen tijdens de afdaling en vlakke stukken.”

Gaudu besloot vervolgens aan te vallen op het laatste klimmetje, net voor de finish. “Ik wist dat het moeilijk zou worden in een sprint, dus op de laatste klim zei ik tegen mezelf: ‘Ga all-in de laatste driehonderd meter, helemaal tot de top. Met de adrenaline erbij, zal dat genoeg zijn tot de streep.’ En dat is wat er gebeurde.”

Goede vorm
De overwinning van Gaudu komt niet uit de lucht vallen. De Fransman reed onzichtbaar rond in de Tour de France, maar in de Vuelta a España toonde hij opnieuw zijn klasse. Hij werd er zesde in het eindklassement. “Ik ben al een tijdje in goede vorm, maar vrijdag pakte het niet zo uit als we gehoopt hadden”, kijkt de 27-jarige renner terug op de koninginnenrit. “Maar vandaag had ik een supergoed gevoel, nadat ik het anderhalf jaar moeilijk heb gehad op de fiets. Ik denk dat er voor renners niets beter is dan als eerste de streep passeren.”

Na de ritoverwinning in de Ronde van Luxemburg wil Gaudu meer. Komende zondag staat de klimmer aan de start van het WK in Zürich en daar hoopt hij ook hoge ogen te gooien. “We hebben een heel goed nationaal team. Ik kan niet wachten om te ontdekken wat Thomas (bondscoach Thomas Voeckler, red.) ons gaat vertellen tijdens de briefing vooraf. Ik ben enorm gemotiveerd en heb veel vertrouwen. Na het WK komen nog de Italiaanse klassiekers. Ik wil gebruikmaken van mijn goede vorm tot Lombardije, te beginnen met volgende week”, doelt hij op het WK.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.