Nick Doup
woensdag 23 oktober 2024 om 17:58

David Haverdings bekroont ontwikkeling en vlekkeloze aanloop met eerste grote podiumplaats

David Haverdings heeft in de Nacht van Woerden zijn visitekaartje afgegeven. De nog maar 20-jarige crosser van Baloise Trek Lions mocht na afloop het podium op met ervaren toppers als Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout. “Dit ga ik niet snel vergeten”, concludeerde Haverdings zelf na afloop, terwijl ook ploegmaat Lars van der Haar lovend is over zijn ontwikkeling.

“Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik moet zeggen”, vertelde de veldrijder uit Zuidlaren tegen WielerFlits. “Ik sloot aan bij de kopgroep (achter zijn reeds ontsnapte ploeggenoot Lars van der Haar, red.) en wist dat ik op de koppositie de beste positie was. Ik ging heel traag, dus ik wist dat er op den duur wel iemand zou overgaan. Toen ging Michael eroverheen en maakte de derde een foutje”, doelt hij op Felipe Orts.

“Toen waren we zijn tweeën weg en heb ik kop over kop met Michael gereden, maar hij deed wel het meest. Ik heb het nog zo lang mogelijk volgehouden, maar ik maakte vlak voor de laatste ronde een foutje en toen was Michael gevlogen, maar de derde plaats was toen wel veilig”, aldus Haverdings.

Voor de jongeling uit Drenthe is het een mijlpaal, want voor het eerst staat hij tussen de elites op het podium. “Ik heb al wel mooie overwinningen gehaald bij de junioren, maar dit staat ook wel hoog. Mijn eerste podium bij de elite, dat ga ik niet snel vergeten”, zegt hij. “Mijn opbouw was heel anders dan vorig jaar. Toen ging het echt dramatisch, echt veel tegenslag gehad. De zomer en de laatste weken gingen vlekkeloos en nu zit ik in een goede flow en ik ga kijken hoe lang ik dit volhoud.”

‘Hij kan het beste sturen, maar heeft nog niet de motor’
Lars van der Haar is vol lof over zijn 13 jaar jongere ploeggenoot bij Baloise Trek Lions. “Ik was voor de start in Woerden al wel nerveus voor David. Hij is van onze groep de jongen die het beste kan sturen, maar heeft nog niet de motor. Daar moet hij nog wat jaren voor groeien.”

“Maar hij wordt niet uit het wiel gereden en dán wordt hij een moeilijke klant. Dat bewijst hij en ik denk dat hij de flow begint te krijgen. Met meer vertrouwen gaat hij steeds beter rijden, dan gaat hij nog een mooie stap maken dit jaar”, stelt Van der Haar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.