Davide Ballerini nog twee jaar in dienst van Astana Qazaqstan
foto: Cor Vos
maandag 15 juli 2024 om 17:50

Davide Ballerini nog twee jaar in dienst van Astana Qazaqstan

Davide Ballerini en Astana Qazaqstan gaan langer met elkaar door. De 29-jarige Italiaan heeft op de tweede rustdag van de Tour de France zijn krabbel gezet onder een nieuwe, tweejarige verbintenis. Ballerini ligt nu tot eind 2026 onder contract bij de ploeg van manager Alexander Vinokourov.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ballerini is bezig aan zijn tweede seizoen voor Astana Qazaqstan, nadat hij in 2019 al eens een jaar reed voor de formatie uit Kazachstan. De voormalig winnaar van Omloop Het Nieuwsblad moest door blessureperikelen de eerste maanden van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. In april maakte hij zijn rentree in de Ronde van Turkije en daarna wist hij de Giro d’Italia tot een goed einde te brengen.

De sterke en snelle Italiaan is momenteel actief in de Tour de France, waar hij zich vooral moet bekommeren om Mark Cavendish. Dit is ook de reden dat hij voorlopig laatste staat in het klassement, net na zijn sprintkopman. De ploeg is echter zeer tevreden over het functioneren van Ballerini en dus heeft hij voor twee jaar bijgetekend.

“Ik kende geen al te beste start van het seizoen vanwege een knieblessure, maar ik wist met de steun van het team weer volledig te herstellen. Ik koers nu weer op een hoog niveau. Ik heb de Giro d’Italia gereden en ben nu bezig aan de Tour de France. Er liggen nog veel doelen in het verschiet, die ik zowel dit jaar als in de toekomst wil bereiken. Ik geloof dat ik ze – samen met de ploeg – kan behalen. Daarom ben ik erg blij om mijn contract te verlengen. Ik voel me hier echt thuis”, aldus Ballerini.

Investeren
Eerder vandaag kwam Astana Qazaqstan al met ander nieuws naar buiten. Het Chinese bedrijf XDS gaat investeren in de formatie. Het zong al langer rond dat de twee partijen met elkaar in onderhandeling waren, maar nu is middels een persbericht naar buiten gebracht dat de deal beklonken is. XDS, een fabrikant van koolstofproducten, heeft zich voor minstens vijf jaar verbonden aan Astana Qazaqstan. Het is de bedoeling dat het Kazachse team een van de topploegen wordt in de WorldTour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.