Davide Rebellin: “Ik rijd waarschijnlijk geen Giro”
maandag 2 februari 2015 om 15:39

Davide Rebellin: “Ik rijd waarschijnlijk geen Giro”

Davide Rebelin

foto: Sirotti

Davide Rebellin verwacht niet dat hij in mei aan de start zal staan van de Ronde van Italië. Zijn ploeg CCC Sprandi Polkowice kreeg verrassend een wildcard voor de Giro, waarna een controverse ontstond of de omstreden renners Stefan Schumacher en Rebellin zouden mogen starten. Rebellin geeft alvast aan dat ‘La Corsa Rosa’ niet op zijn programma staat.

Op 43-jarige leeftijd begint de Italiaan aan een nieuw seizoen bij de profs. “Ik heb nog steeds de kracht, het verlangen en de motivatie,” vertelde hij aan Biciciclismo. “Alleen fysiek in orde zijn is niet genoeg. Het hoofd is erg belangrijk. Ik hoop op een goed jaar. Ik heb getraind in Monte Carlo, in Calpe en de afgelopen week met de ploeg in Mallorca.”

Rebellin richt zich opnieuw op de klassiekers. “Ik hoop dat ik de wedstrijden kan rijden die mij het beste liggen: Sanremo, Amstel en Lombardije. Voorlopig rij ik de Ster van Bessèges, de Ronde van Murcia, de Clasica de Almeria en de Ronde van Haut-Var.”

CCC Sprandi Polkowice kreeg dit jaar een wildcard voor de Giro. “Voor de ploeg is het geweldig nieuws. Vooral voor ons imago. Ieder jaar hebben we een sterkere ploeg,” aldus Rebellin. Zelf verwacht hij niet te starten. “Ik denk niet dat ik de Giro zal rijden omdat ik mij meer zal richten op de klassiekers,” legt hij uit.

De routinier heeft nog niet besloten of dit zijn laatste seizoen zal worden. “Eerst ga ik dit seizoen afmaken, daarna zie ik wel. Het zou kunnen dat het mijn laatste wordt, maar ik zal het per jaar bekijken.”

Lees ook:
Giro-directeur Vegni zal Rebellin en Schumacher niet weigeren

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.