Mathieu van der Poel ‘weet nog altijd niet’ of hij gaat veldrijden deze winter
foto: Cor Vos
maandag 7 oktober 2024 om 13:43

Mathieu van der Poel ‘weet nog altijd niet’ of hij gaat veldrijden deze winter

Video Mathieu van der Poel werd afgelopen zondag voor de achtste keer in zijn carrière wereldkampioen bij de elite. Zes wereldtitels in het veld, eentje op de weg en nu ook eentje in het gravelen. Een ‘perfect einde van het seizoen’ voor de Nederlander, maar hoe zullen de komende maanden eruit zien voor hem? WielerFlits zocht het uit.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van der Poel maakte er zondag in en rondom Leuven een ware show van. Op meer dan 100 kilometer viel hij al een eerste keer aan, daarna volgden nog meerdere pogingen. Uiteindelijk reed de renner van Alpecin-Deceuninck samen met Florian Vermeersch weg. Na een verschroeiende demarrage van Van der Poel in een van de Leuvense wouden moest Vermeersch er genadeloos af, waarna Van der Poel ogenschijnlijk makkelijk naar zijn eerste wereldtitel gravel soleerde.

Na afloop was MVDP erg blij met zijn nieuwe wereldtitel. “Het is supermooi om nog een regenboogtrui aan de collectie toe te voegen, in een andere discipline ook nog. (…) Die van de weg is misschien nog wel hoger in te schatten, maar ik ben wel heel blij met deze. Deze had ik nog niet. Het is leuk om die af te vinken. Gravel is immens populair aan het worden en ik doe het zelf ook heel veel, dus ja, het is heel leuk”, zei hij na afloop.

Een van de indrukwekkende demarrages van Van der Poel in beeld – foto: Cor Vos

Veldritplannen?
Dat de Nederlander snakt naar wat vakantie, werd ook duidelijk. “Hoe lang het al geleden is dat ik een frietje heb gegeten? Dat is al heel lang geleden, maar nu zal ik niet lang wachten om er eentje te eten”, aldus Van der Poel, wiens entourage in aanloop naar het WK in Zürich al aangaf dat het op mentaal vlak ‘kantje boord’ was.

Hoe de komende maanden er zullen uitzien voor Van der Poel, is nog niet duidelijk. Veldritfans hopen natuurlijk dat hij snel het veld zal induiken, maar dat is op dit moment nog verre van zeker. “Of ik ga crossen? Misschien. Als ik het zou weten, zou ik het jullie vertellen”, vertelde de kersverse wereldkampioen tegen de verzamelde pers. “We moeten nog beslissen of ik deze winter ga crossen of niet. Ik ga nu eerst op vakantie, daarna zullen we wel zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.