Debuut Alberto Bettiol bij Astana laat niet lang op zich wachten
Alberto Bettiol voor de start van de openingsrit van de Renewi Tour - foto: Cor Vos
woensdag 28 augustus 2024 om 12:47

Debuut Alberto Bettiol bij Astana laat niet lang op zich wachten

Alberto Bettiol maakte goed twee weken geleden de tussentijdse overstap van EF Education-EasyPost naar Astana Qazaqstan. De Italiaan hoeft niet lang te wachten op zijn debuut voor de Kazachse formatie. De komende dagen is Bettiol in de Renewi Tour al te bewonderen in het tenue van zijn nieuwe werkgever.

De Italiaans kampioen krijgt in de enige mannelijke WorldTour-rittenkoers van de Lage Landen gezelschap van Michael Mørkøv, Yevgeniy Gidich, Dmitriy Gruzdev, Gleb Syritsa, Max Kanter en Rüdiger Selig. Deze renners van Astana Qazaqstan zijn namelijk ook geselecteerd voor de Renewi Tour.

Bettiol moet zijn nieuwe ploeg de komende maanden en seizoenen zoveel mogelijk UCI-punten bezorgen. In de huidige WorldTour-cyclus ligt de formatie van teambaas Alexander Vinokourov mijlenver achter op de achttiende plaats op de ranking, die recht geeft op een WorldTour-licentie van 2026 tot 2028.

Op die laatste veilige plaats staat momenteel Cofidis. De Franse equipe verzamelde sinds 1 januari 2023 tot de ranking van vorige week dinsdag in totaal 15882 UCI-punten. Astana Qazaqstan zien we terug op plek 21, met een puntentotaal van 11865. Als het aan de ploegleiding van Astana Qazaqstan ligt, is Bettiol ook niet de laatste grote aanwinst – en puntenpakker – voor de komende jaren.

Bettiol reed in de Tour de France nog voor EF Education-EasyPost – foto: Cor Vos

“Ik was onder de indruk door de interesse van het team. Ook de houding van Aleksandr Vinokourov verraste me. Dit alles heeft me overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt om naar Astana te trekken in het midden van het seizoen. Ja, Astana is een nieuwe ploeg voor mij, maar ik ben er zeker van dat ik hier goed zal integreren”, reageerde Bettiol nadat de deal in kannen en kruiken was.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.