Decathlon AG2R hevelt vijf talenten over naar WorldTeam
Léo Bisiaux is een multitalent - foto: Cor Vos
woensdag 18 september 2024 om 11:22

Decathlon AG2R hevelt vijf talenten over naar WorldTeam

Er waait komend seizoen een frisse wind door de selectie van Decathlon AG2R. Maar liefst vijf renners zullen in 2025 namelijk hun profdebuut maken voor de Franse formatie. Het gaat om Paul Seixas (17), Léo Bisiaux (19), Oscar Chamberlain (19), Noa Isidore (20) en Rasmus Søjberg Pedersen (22).

Deze renners maken de overstap van de beloften- of juniorenploeg van Decathlon AG2R. We beginnen met de jongste aanwinst: Paul Seixas. De nog altijd maar 17-jarige renner staat te boek als een toptalent en domineert dit seizoen de juniorencategorie. Zo was hij de beste in Luik-Bastenaken-Luik en de gerenommeerde rittenkoersen Tour du Pays de Vaud en Giro della Lunigiana. Afgelopen zaterdag werd hij nog derde op het EK in Belgisch Limburg.

Decathlon AG2R zal ook twee 19-jarige renners overhevelen naar de WorldTour. Léo Bisiaux staat te boek als een sportieve duizendpoot. De Fransman blinkt uit op de crossfiets en werd in het veld al wereldkampioen bij de junioren, maar ook op de weg beschikt hij over een enorm potentieel. Bisiaux was dit jaar al derde in de Vredeskoers, zesde in de Giro Next Gen en vierde in de Tour de l’Avenir.

Leeftijdsgenoot Oscar Chamberlain staat dan weer te boek als een beloftevolle renner voor de klassiekers en tijdrijder, al kon hij zich dit seizoen nog niet al te vaak onderscheiden bij de beloften. In 2023 behoorde de Australiër echter wel tot de wereldtop bij de junioren. De ploegleiding van Decathlon AG2R heeft nog altijd vertrouwen in zijn capaciteiten en ziet doorgroeimogelijkheden.

Oscar Chamberlain werd in 2023 wereldkampioen tijdrijden bij de junioren – foto: Cor Vos

De laatste twee renners die zich mogen opmaken voor een profavontuur, zijn de 20-jarige Noa Isidore en de 22-jarige Rasmus Søjberg Pedersen. De snelle en sterke Isidore is de huidige Franse kampioen bij de beloften. Ook was hij vroeg op het seizoen op dreef in Kroatië, waar hij onder meer de Istrian Spring Trophy won. Hij reed – tussen de profs – ook al naar een tweede plek in de Ronde van de Achterhoek en een sterke Tour of Britain.

Søjberg Pedersen werd dit jaar Deens kampioen op de weg, bij de elites. De renner won daarnaast twee ritten en werd tweede in Olympia’s Tour, eindigde als tweede in Gent-Wevelgem voor beloften en Pedersen zegevierde tevens in de GP Herning. Dat is tegenwoordig een Deense 1.2-koers over onverharde stroken, waar hij onder meer sneller was dan Jelte Krijsen. In de slotrit van de Tour of Britain werd de Deen tweede.

Isidore heeft getekend tot eind 2026, Chamberlain, Seixas en Pedersen tot en met 2027 en Bisiaux ligt zelfs tot eind 2028 onder contract bij de hoofdmacht van de Decathlon AG2R.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.