Definitief: Lenny Martinez verruilt Groupama-FDJ voor Bahrain Victorious
zondag 4 augustus 2024 om 10:22

Definitief: Lenny Martinez verruilt Groupama-FDJ voor Bahrain Victorious

Lenny Martinez rijdt in 2025 voor Bahrain Victorious. Dat gerucht ging al langer, maar ook andere teams zouden nog hengelen naar zijn diensten. Nu heeft Bahrain Victorious naar buiten gebracht dat het de 21-jarige Fransman overneemt van Groupama-FDJ. Martinez heeft een contract voor drie jaar getekend bij de ploeg uit het Midden-Oosten.

Martinez geldt als grote klimbelofte. Nadat hij vorig jaar prof werd bij Groupama-FDJ, wist hij al zes koersen te winnen. In 2023 schreef hij de CIC-Mont Ventoux op zijn naam en dit jaar was hij de beste in de Classic Var, Trofeo Laigueglia, Classic Grand Besançon Doubs, Tour du Doubs en Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes. Ook eindigde hij in 2024 al als tweede in O Gran Camiño, achtste in Strade Bianche, zevende in de Ronde van Catalonië en achtste in de Ronde van Romandië.

Geen wonder dat meerdere ploegen Martinez in wilden lijven. De vader van Lenny Martinez, oud-prof Miguel Martinez, zei begin mei dat er vier teams in de race waren. Naast Bahrain Victorious waren dat INEOS Grenadiers, Visma | Lease a Bike en zijn huidige ploeg: Groupama-FDJ. Uiteindelijk heeft Bahrain Victorious dus aan het langste eind getrokken.

Podium in de Tour met een Franse renner
“Ik ben extreem blij om me aan te sluiten bij Bahrain Victorious voor de komende drie jaar”, zegt Martinez op de site van zijn toekomstige ploeg. “Het project rond het team en mezelf heeft me overtuigd. Samen hebben we grote ambities en ik ben ervan overtuigd dat we grote dingen zullen bereiken. Ik wil graag Groupama-FDJ bedanken, dat me tijdens mijn eerste jaren als prof heeft bijgestaan.”

Milan Erzen, teammanager bij Bahrain Victorious, is verheugd met de komst van Martinez. “Toen we dit project begonnen in 2017, droomden we ervan om het podium van de Tour de France te halen met een Franse renner. We geloven erin dat Lenny ons deze kans geeft. Zijn talent, zijn toewijding en zijn instelling passen perfect bij de visie van ons team. Frankrijk heeft een rijke geschiedenis met grote kampioenen in onze sport en we willen Lenny helpen om zijn nalatenschap te creëren voor het Franse wielrennen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.