Definitief: Mathieu van der Poel ziet Søren Kragh Andersen vertrekken naar Lidl-Trek
foto: Cor Vos
maandag 2 september 2024 om 10:07

Definitief: Mathieu van der Poel ziet Søren Kragh Andersen vertrekken naar Lidl-Trek

Het zong al langer rond, maar nu is het definitief: Søren Kragh Andersen rijdt vanaf 2025 voor Lidl-Trek. De 30-jarige Deen, die de voorbije jaren een belangrijke helper van Mathieu van der Poel was bij Alpecin-Deceuninck, heeft een tweejarig contract getekend bij het Amerikaanse team.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Kragh Andersen reed sinds 2023 voor Alpecin-Deceuninck. Hij stond Mathieu van der Poel de afgelopen twee jaar bij in verschillende voorjaarswedstrijden. Zo was hij betrokken bij de zeges van MVDP in Milaan-San Remo (2023), E3 Saxo Classic (2024) en de Ronde van Vlaanderen (2024). Nu stapt hij dus over naar Lidl-Trek, waar hij ook een belangrijke rol wil vervullen in de voorjaarsklassiekers. Het Amerikaanse team beschikt voor die wedstrijden over onder meer Mads Pedersen en Jasper Stuyven.

Denen
Lidl-Trek is een van de superteams van de voorbije jaren en ik zie de ploeg zich nog verder ontwikkelen in de toekomst”, zegt Kragh Andersen op de site van zijn toekomstige werkgever. “Dat maakt het een erg aantrekkelijk en cool project voor mij om onderdeel van te zijn. Ik kijk er vooral naar uit om me aan te sluiten bij enkele van de beste Deense renners van deze generatie. Het wordt superleuk om met hen te koersen”, doelt hij op Mads Pedersen, Mattias Skjelmose en juniorenwereldkampioen Albert Withen Philipsen, die vanaf 2025 ook bij het team komt.

“Het is mijn doel om een belangrijke rol te spelen voor het team in de grote voorjaarsklassiekers. Lidl-Trek heeft een heel sterk klassiekerteam gecreëerd en ik kijk ernaar uit om daar onderdeel van te zijn. Daarnaast zou het geweldig zijn om zelf een overwinning te pakken, misschien in een van de grote rondes. Voor de rest wil ik vooral plezier maken met mijn nieuwe ploeggenoten en genieten van het rijden met hen!”

Lidl-Trek op jacht naar een Monument
Ook Luca Guercilena, de teammanager van Lidl-Trek, is enthousiast over de komst van Kragh Andersen. “Zijn ervaring en bewezen kracht om te koersen om het hoogste niveau – vooral in de klassiekers – zal een belangrijk wapen zijn voor ons team. Zijn vermogen om diep in de belangrijkste eendagskoersen te presteren, zal cruciaal zijn als we volgend jaar een zege proberen te pakken in een Monument.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.