Demi Vollering hoopt op neutrale opstelling SD Worx: “Maar ze zullen wel voor Kopecky gaan”
foto: Cor Vos
zaterdag 7 september 2024 om 16:39

Demi Vollering hoopt op neutrale opstelling SD Worx: “Maar ze zullen wel voor Kopecky gaan”

Het was een opvallend beeld in de slotfase van de tweede etappe van de Ronde van Romandië. Demi Vollering en Lotte Kopecky streden als ploeggenotes op het scherpst van de snede om de zege in de koninginnenrit. Vollering trok nipt aan het langste eind, maar Kopecky is de nieuwe leider in het klassement. Wat geeft dit voor de slotrit van en naar Morges?

Vollering werd voor de start van de tweede etappe gezien als de grote favoriete voor de dagzege, aangezien de finishstreep was getrokken op de top van de klim in Vercorin (9,6 km aan 8,2%). Ze kreeg echter ‘concurrentie’ uit onverwachte hoek: ploeggenote Lotte Kopecky wist namelijk haar wagonnetje aan te haken.

“Een verrassing? Ja, toch wel. Het was de hele tijd gaan, stoppen, gaan, stoppen en dat kan ze goed”, liet Vollering na afloop weten in het flashinterview. “Lotte was heel sterk vandaag. Ik dacht in de sprint dat ik ze kwijt was en opeens kwam ze naast me, dus ik schrok wel. Gelukkig kwam ik als eerste over de finish.”

Vollering gaat echter niet aan de leiding in het algemeen klassement, die eer is weggelegd voor Kopecky. Het verschil tussen beide kemphanen is echter maar twee seconden. De grote vraag is: mogen ze zondag in de slotrit tegen elkaar strijden om de eindoverwinning?

“Het is een beetje vreemd”
Vollering hoopt van wel, maar vreest voor de zaak. “Ik weet niet wat de strategie wordt. Het is een beetje vreemd, omdat ik het team verlaat. Hopelijk is het team neutraal, we zien morgen wel. Lotte staat voor me in het klassement, dus ze zullen wel voor haar gaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.