dinsdag 13 augustus 2024 om 18:02

Demi Vollering in tranen na ‘verrassende zege’: “Ik zat eigenlijk met mijn hoofd al bij morgen”

Video Demi Vollering verraste dinsdag met tijdritwinst in de Tour de France Femmes. De renster van SD Worx-Protime was sneller dan tijdritkanon Chloe Dygert en Loes Adegeest. “Het plan was eigenlijk om de gele trui pas later deze week over te nemen”, vertelde een geëmotioneerde Vollering na afloop in het flashinterview.

“Ik had dit echt niet verwacht. Ik dacht niet dat ik dit zou kunnen. Deze eerste dagen moest ik eigenlijk gewoon overleven. Ik wilde vooral genieten van deze dagen in Nederland. Vandaag zat de rit van morgen eigenlijk de hele tijd in mijn hoofd. Die etappe lijkt me echt top, aangezien ik van Luik-Bastenaken-Luik hou. Vandaag zat dat vooral in mijn hoofd.”

De ochtendrit verteerde Vollering desondanks erg goed, gaf de Nederlandse aan. “Ik heb zelfs twee keer geslapen na de ochtendrit. Twee goede powernaps. Ik was zo ontspannen. Ik had geen verwachtingen, zelfs het podium achtte ik niet mogelijk. Ik dacht dat het iets voor de sprinters of tijdritspecialisten was. (…) Het is nu aan de andere teams om mijn gele trui over te nemen. Het is mooi dat ik het nu al heb. Het plan was wel om de trui pas later te nemen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.