Demi Vollering na zware valpartij in Tour de France Femmes: “Ik viel zo hard op mijn reet…”
vrijdag 16 augustus 2024 om 08:44

Demi Vollering na zware valpartij in Tour de France Femmes: “Ik viel zo hard op mijn reet…”

Demi Vollering heeft donderdagavond laat alsnog de pers te woord gestaan. Bij het hotel van haar ploeg vertelde ze aan de NOS hoe ze eraan toe is na haar zware valpartij in de vijfde etappe. “Gelukkig geen botbreuken, maar mijn stuitje is wel flink beurs”, vertelt de kopvrouw van SD Worx-ProTime. Ze gaat wel starten in de zesde rit.

Aanvankelijk dacht Vollering dat ze de bocht kon houden, ondanks dat enkele andere rensters voor haar ten val kwamen. Het duurde even voordat ze haar weg kon vervolgen. “Het is natuurlijk chaos op zo’n moment. Het is ook een beetje balen dat ik heel traag weer op de fiets was. Ik viel zo hard op m’n reet, ik was zo aan het trillen en had pijn… Het duurde even voordat ik weer mijn been over m’n fiets heen kreeg.”

De 27-jarige nummer één van de UCI Ranking verwacht wel dat ze de nodige problemen krijgt met haar pijnlijke stuitje. “We zitten wel meer op de voorkant van het zadel, maar voor de onderrug is het niet ideaal. Maar goed, we zien het wel. Ik ben er heel erg op gebrand het geel weer terug te pakken, met m’n ploeggenoten. Ondanks alles hadden we een heel goede dag door de zege van Blanka Vas. Dat brengt iets positiefs.”

Toch is de Nederlandse wel relatief opgelucht. “Het gaat wel oké, geloof ik. Het had veel erger kunnen aflopen. […] Maar ik ben nog strijdbaar, we gaan er gewoon voor!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.