woensdag 14 augustus 2024 om 17:44

Demi Vollering verliest ‘fifty-fifty sprint’ van Puck Pieterse: “Dat is wielrennen”

Video Net als in de recentste Luik-Bastenaken-Luik wist Demi Vollering ook tijdens de vierde etappe van de Tour de France Femmes de sprint van een kleine groep niet te winnen. Volgens de gele truidraagster was het een fifty-fifty-sprint tussen haar en Puck Pieterse. Over een zelfde fout als in het voorjaar wilde de renster van SD Worx-ProTime niet spreken, “Dat is wielrennen”.

“Misschien ging ik wel te laat aan, maar dat is wielrennen. Zulke dingen gebeuren gewoon. Ik ben ook wel eens te vroeg aangegaan in Luik, en dan word je natuurlijk ingehaald. Ik hoopte echt dat ik nog net Puck kon passeren, maar dat lukte helaas niet”, analyseert Vollering haar sprint met Pieterse.

foto: Cor Vos

Puck Pieterse
Op de vraag of Vollering wist wat ze kon verwachten van een sprint met Pieterse geeft ze aan dat ze wel eens vaker tegen elkaar gespurt hebben. “Ik weet dat Puck heel getalenteerd is en zeker een sterke finish heeft. Ze heeft me eerder verslagen, maar ik heb haar ook wel eens verslagen, dus ik wist dat het een beetje fifty-fifty was voor ons.”

“Ze had ook het voordeel toen Kasia wegreed, omdat ik dat gat moest dichtrijden voor het klassement, wat in Pucks voordeel werkte. Maar voor Puck is het geweldig, en ze heeft het echt verdiend”, reageert Vollering vrolijk op de zege van Pieterse.

“Het is zeker een mooi duel tussen ons. Puck is een geweldige renster die altijd met haar hart koerst, ze gaat er volledig voor. Het is echt leuk om te zien, en het plezier straalt altijd van haar af. En na wat er bij de Olympische Spelen is gebeurd, is het gewoon fantastisch dat ze zo’n etappe wint”, laat Vollering weten.

foto: Cor Vos

Concurrentie voor het klassement
Op de vraag of Pieterse en Katarzyna Niewiadoma – waarmee Vollering naar de streep reed – haar grootste concurrenten voor de aankomende week zijn is de eindwinnares van de vorige editie van de Tour de France Femmes duidelijk. “Dat denk ik wel. Maar we moeten natuurlijk nog steeds heel goed opletten voor andere rensters die in een ontsnapping stiekem weg kunnen sluipen.”

“Iemand zoals Kirsten Faulkner bijvoorbeeld. Ik hoorde dat ze maar 40 seconden heeft verloren”, gaat Vollering verder. “Dus het wordt cruciaal om die situaties goed te controleren en als team heel alert te blijven. We kunnen zulke rensters niet te veel ruimte geven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.