vrijdag 27 september 2024 om 13:12

Demi Vollering vindt het een eer om topfavoriet te zijn: “Al te vaak gedroomd van regenboogtrui”

Video Demi Vollering geldt als de grote favoriete voor het WK in Zürich bij de elite vrouwen, dat zaterdag op de planning staat. Maar met die status van topfavoriete heeft de Nederlandse maar weinig moeite, zo vertelt ze voor onze camera.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het is supermooi om de topfavoriet te zijn, hopelijk kan ik het ook waarmaken. Maar ik ben ook niet de enige. Lotte Kopecky is ook gewoon een heel mooie favoriet, en het parcours ligt ook Kasia Niewiadoma en Elisa Longo Borghini. Ook mijn eigen ploeggenoten Marianne Vos en Puck Pieterse kunnen dit parcours goed aan”, stipt Vollering de vele favorieten aan.

Het is voor het eerst dat ze in die rol naar een WK afzakt. “In Australië deed ik niet mee met een covid-infectie. Vorig jaar werd ik tweede, maar toen was het niet op mijn lijf geschreven. Het is het eerste WK dat me ligt waarin ik de rol van kopvrouw heb. Dat is weer iets nieuws en iets moois. Ik heb er al te vaak van gedroomd. Ik hoop zeker dat het een keertje gaat gebeuren.”

Wat verwacht Vollering van het parcours? “Bij de jeugd zagen we al dat het een heel zwaar parcours was. Ik denk zeker als het regent, dat het nog een extra factor erbij brengt. Het is ook enorm belangrijk om voorin te zitten met heel Nederland. Je mag nergens verslappen in je focus omdat het een rondje is waarop het overal kan gebeuren. Je kan nergens lekker inzakken en het is heel bochtig na de klimmetjes.”

Vollering woont tegenwoordig ook in Zwitserland, maakt dat het nog extra speciaal? “Natuurlijk. Ik ben niet voor niets naar Zwitserland verhuisd. Ik vind het een heel mooi land, ik train hier supergraag en we hebben een heel mooi appartementje. Ik voel me hier thuis en tussen de chaos door is het lekker om hier in de rust te komen. Dat is voor mij heel belangrijk. Maar trainen doe ik niet zo snel in de regio van Zürich.”

Tot slot: Lotte Kopecky stipte op de persconferentie van de Belgen aan dat ‘de Nederlandse vrouwen niet altijd goed overeenkomen’ en ‘meerdere dames zelf kunnen en willen winnen’. Wat denkt Vollering als ze dat hoort?

“Dat moet Lotte vooral blijven denken. Ik heb heel erg veel vertrouwen in mijn ploeggenoten dat we er een mooie wedstrijd van gaan maken. Het is wel spannend, er zijn wat nieuwe meiden bij waar ik nog niet eerder mee heb samen gereden als ploeggenoten. Maar het zijn makkelijke meiden, ik kan het goed met hen vinden. We gaan een mooi spelletje laten zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.