zondag 4 augustus 2024 om 10:11

Demi Vollering voor olympische wegrit: “Niet per se slecht dat ik iets vrijer kan koersen”

Video Demi Vollering krijgt vandaag een vrije rol van bondscoach Loes Gunnewijk in de wegrit op de Olympische Spelen van Parijs. Het kopmanschap wordt aan Lorena Wiebes gelaten, maar daar kan Vollering wel mee leven.

In de tijdrit greep Vollering naast een medaille, wat leidde tot een zeer emotionele reactie van haar zijde. Inmiddels kan ze haar ereplaats al wat beter plaatsen. “Ik ben er nog een beetje mee bezig geweest, maar eigenlijk niet heel erg. Na de tijdrit denk ik dat ik wel wat emotioneel was, en ergens ook teleurgesteld. Maar achteraf besefte ik pas wat een goede tijdrit ik gereden had”, zei ze eerder deze week voor onze camera.

“Ik had het er ook nog met Loes over, ze zei dat ik de bochten heel goed reed. Dat was ook wel fijn om te horen, omdat ik het idee had dat ik veel te langzaam door de bochten reed. Het geeft een goed gevoel dat je het maximale eruit hebt gehaald, ik ben heel tevreden met hoe ik daar gereden heb. Ik heb goede wattages kunnen duwen op een vlakke tijdrit, het was mijn beste ooit.”

Wat heeft Vollering nadien nog gedaan? “Getraind. Zondag, nadat we bij de Koning waren geweest, zat ik alweer vijf uur op de fiets. Mijn vriend was er even, dat was wel lekker om samen met hem erop uit te gaan. Een paar dagen een beetje afhaken qua focus. Maandag zijn we naar het olympisch dorp geweest, ikzelf ook naar het Nike Athlete House. Even wat andere dingen, dat was wel leuk.”

Dat Vollering het kopmanschap aan haar SD Worx-ploegmate Lorena Wiebes moet laten, vindt ze niet erg. “Het is natuurlijk ook niet per se mijn parcours. Ik vind het heel logisch dat Lorena kopvrouw is, want als je haar mee naar de streep neemt, weet je bijna zeker dat je er een heel mooi resultaat voor terugkrijgt. Verder zijn er heel veel andere sterke rensters waar we goed op moeten letten. Ik denk dat het niet per se een slechte rol is om iets vrijer te koersen. Maar ik ben ook wel bezig met Lorena veilig naar de streep te krijgen.”

“Het ligt er volledig aan hoe de koers verloopt. Ik ga niet alles prijsgeven wat wij bedenken van tevoren. Er kunnen zoveel scenario’s gaan spelen. Voor hetzelfde geld is het een heel makkelijke koers van in het begin. Dan komt iedereen Montmartre gemakkelijk over. Als het in het begin al volop koers is, kan het daar weer helemaal uit elkaar liggen. Dan moeten we er bij zitten, maar Lorena kan die klimmetjes ook aan.”

Misschien kan Vollering de situatie in de finale ook in haar eigen voordeel kantelen. “Lorena is voor mij de ideale bliksemafleider, maar ook voor haar is het goed als ik vooruit rijd. Dan heb ik een kansje. Misschien zullen andere rensters zeggen: liever met Demi naar de streep dan dat Lorena terugkomt. Ik denk dat het vice versa werkt. Dat is heel lekker dat je elkaar zo hebt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.