Demol: “Devolder moet klassiekers opgeven”
dinsdag 14 juli 2009 om 19:58

Demol: “Devolder moet klassiekers opgeven”

Voor Stijn Devolder lijkt de Tour de France voor de tweede keer op een grote teleurstelling uit te lopen. Waar de sterke Vlaming vorig jaar op moest geven nadat het klassement al uit het zicht verdwenen was, doet hij het dit jaar nog slechter. Zijn mentor Dirk Demol denkt de oplossing te hebben.

Dat Devolder sterk is, brengt hem in zijn geliefde voorjaar alleen maar voordelen. Maar in de Tour zijn die spierbundels extra kilo’s die de col’s op moeten. Devolder, momenteel nummer 108 van het klassement op 56 minuten, heeft zijn ambities voor dit jaar al weer opgeborgen.

Demol, vorig jaar ploegleider van Devolder bij Quick-Step en nog altijd zijn vertrouwenspersoon, vindt dat Devolder een keuze moet maken. “Ik blijf geloven dat Stijn Devolder de top tien in de Tour kan halen”, zegt hij in de kranten van De Persgroep. “Maar dan moet hij alles op de Tour zetten. Dat betekent geen Vlaamse klassiekers, alles voluit voor de maand juli.”

Maar ook Demol ziet de moeilijkheid van deze omslag in. “Overtuig hem maar om zijn Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix te laten vallen. Hij zou nochtans zijn leven geven om te schitteren in de Tour. Raar dat hij zijn ambities nu opbergt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.