Denkt Mads Pedersen aan aanvallen? “We mogen niet als idioten wegrijden”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 15 september 2024 om 14:03

Denkt Mads Pedersen aan aanvallen? “We mogen niet als idioten wegrijden”

Voor de start van het Europees kampioenschap bij de eliteheren ging het vooral over pure sprinters als Jasper Philipsen, Olav Kooij, Jonathan Milan en Tim Merlier. De naam van Mads Pedersen werd niet vaak genoemd. De Deen hoopt echter wel een rol van betekenis te spelen in de finale.

De vraag is alleen: zal Pedersen zijn kruit droog houden voor een (eventuele) eindsprint? Of gooit hij het onderweg over een aanvallende boeg? “We zijn hier om een topresultaat te halen. We geloven erin, maar we zijn ook realistisch”, kijkt de Deense kopman in gesprek met Het Nieuwsblad vooruit.

“Het is een parcours voor de pure sprinters. Jasper Philipsen is zeker sneller, maar ook Tim Merlier en Olav Kooij. Dat weten we goed genoeg. Als het een echte sprint wordt, dan wordt het lastig. Het is wat het is.”

Is aanvallen dan het devies voor Pedersen? “Om die sprinters eraf te krijgen… Dat wordt moeilijk. Het valt ook nog te bekijken of het nut heeft om iets te proberen. We mogen niet als idioten wegrijden.”

Jonathan Milan hoopt op een sprint in Hasselt – foto: Cor Vos

Jonathan Milan mikt volledig op zijn sprint
Een renner die zeker zal gokken op zijn vlijmscherpe eindsprint, is Jonathan Milan. De Italiaan is een van de topfavorieten voor de Europese titel. “Ik ga mijn best doen en minuut voor minuut bekijken hoe het loopt. Ik voel me wel goed en het parcours ligt me”, is hij vol goede moed.

“Op het einde van de dag moeten we klaar zijn voor de finish. We gaan er alles aan doen om het tot een massasprint te laten komen. België zal dit ook wel willen, met hun topsprinters in het team. Philipsen en Merlier zijn beiden kansrijk”, tekent HNB op uit de mond van de kopman van La Squadra Azzurra.


Volg het Europees kampioenschap bij de elitemannen via ons liveblog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.