donderdag 28 december 2023 om 09:34

Denkt Mathieu van der Poel al aan veertien op veertien? “Ben niet bezig met dat rijtje”

Video Mathieu van der Poel lijkt op dit moment onaantastbaar in het veld. De 28-jarige wereldkampioen won tot op heden al zijn crossen met overmacht: vier op vier. Van der Poel komt de komende weken nog tien keer in actie op de crossfiets. Houdt hij stiekem al rekening met een veertien op veertien?

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

We vroegen het Van der Poel na zijn imponerende zege in de Wereldbeker van Gavere. “Ik ben eigenlijk niet bezig met dat rijtje. Zoals ik eerder al zei: crossen is heel leuk, maar het primeert niet meer voor mij. Ik zal er dan ook niet van wakker liggen, als ik een keertje niet win”, klinkt het.

En toch is het niet uitgesloten dat Van der Poel dit seizoen ongeslagen blijft in het veld. Na zijn indrukwekkende zeges in Herentals, Mol, Antwerpen en Gavere kunnen we één ding concluderen: voorlopig komt er niemand in de buurt van de renner van Alpecin-Deceuninck.

Nog tien crossen
Van der Poel kan vandaag zijn vijfde zege van dit veldritseizoen boeken: vanavond komt hij namelijk in actie in de Superprestige van Diegem. Daarna volgen nog Loenhout (29/12, Exact Cross), Hulst (30/12, Wereldbeker), Baal (1/1, X2O Trofee), Koksijde (4/1, X2O Trofee), Zonhoven (7/1, Wereldbeker), Benidorm (21/1, Wereldbeker), Hamme (27/1, X2O Trofee), Hoogerheide (28/1, Wereldbeker) en het WK in Tábor (4 februari).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.